Review: Dyson V11

Een lange batterijduur, extreme zuigkracht en gebruiksvriendelijke verbeteringen: de Dyson V11 is in elk opzicht een verbetering op de V10 uit 2018. Met een flink prijskaartje is de Dyson V11 niet goedkoop, maar het is de beste stofzuiger van het moment.

  • De beste beste high-end steelstofzuiger
  • Nieuwe, sterkere motor
  • Zuigmond past zich automatisch aan op vloertype
  • LCD scherm voor zuigstand en batterij
  • Volledig opladen in 4,5 uur
  • Lichtgewicht en zeer flexibel in gebruik
  • HEPA-13 filter is wasbaar
  • Geen aan/uit modus
  • Topkwaliteit met een prijskaartje

Dyson’s laatste ontwikkeling voor de V11 is het Torque-opzetstuk, wat zich automatisch aan het vloertype aanpast. Zo wissel je een stuk minder tussen de verschillende opzetstukken. Ook handig, het nieuwe LCD scherm. Deze toont de huidige zuigstand en de batterij consumptie. Het nieuwe opzetstuk past zich automatisch aan op elk type vloer en maakt de Dyson V11 Absolute de beste (steel)stofzuiger die van het moment.

Verbeteringen van de Dyson V11 ten opzichte van de V10

Op het eerste oog verschilt de Dyson V11 weinig met de V10. Hetzelfde basisontwerp wordt gehanteerd door Dyson: een ruime opvangbak gevolgd door een krachtige motor. Vooral een vooruitgang in dagelijks gebruik is het Torque opzetstuk dat zich automatisch aan het vloertype aanpast. Hieronder alle verbeteringen ten opzichte van Dyson’s V10 steelstofzuiger.

  • Krachtigere motor gecombineerd met een betere batterij
  • Torque-opzetstuk past de zuigkracht en borstel automatisch aan op het vloertype
  • Handig LCD display toont zuigstand en overige accucapaciteit
  • Clip-on aan de stang om een van de twee borstels altijd bij de hand te hebben

Op het eerste oog verschilt de Dyson V11 weinig met de V10. Hetzelfde basisontwerp wordt gehanteerd door Dyson: een ruime opvangbak gevolgd door een krachtige motor. Vooral een vooruitgang in dagelijks gebruik is het Torque opzetstuk dat zich automatisch aan het vloertype aanpast. Hieronder alle verbeteringen ten opzichte van Dyson’s V10 steelstofzuiger.

De nieuwe V11 motor is echter nog een stap krachtiger (20% volgens Dyson) die wordt gevoed door een verbeterde batterij. De nieuwe motor is iets zwaarder, maar is hierdoor beter gebalanceerd en voelt goed in de hand.

Het LCD scherm, aan de bovenkant van de stofzuiger toont nu de huidige stand en hoeveel minuten/seconden de batterij het volhoudt. Een goede verbetering ten opzichte van de V10, waar de batterij indicatie alles behalve exact is. Qua vormgeving zijn er ook enkele kleine verschillen. De maten zijn net anders: zo is het oplaadstation net wat breder dan bij de vorige versie.

De verbeteringen die zijn doorgevoerd in de V11 maken het een interessante koop als je op zoek bent naar een comfortabele draadloze stofzuiger zonder in te leveren op zuigkracht. Een paar aanpassingen die wij graag hadden gezien: een constante aan/uit knop, in plaats van constant actief de trekker indrukken.

Zuigkracht en batterijduur bij dagelijks gebruik

Naast de nieuwe en krachtige motor bevat de Dyson V11 ook een verbeterde batterij die het volgens Dyson op de Eco stand 60 minuten volhoudt.  Deze verbetering zorgt ervoor dat de V11 de accuduur van de V10 evenaart, maar met nog meer zuigkracht.

Nieuw is het LCD scherm aan de bovenkant van de motor. Waarom een LCD vastkoppelen aan een stofzuiger? Handiger dan je denkt, zeker bij een draadloos model. Je ziet direct welke stand er wordt gebruikt: Eco, Medium of Boost. De timer geeft zeer precies in minuten en seconden aan hoe lang de V11 nog gebruikt kan worden voordat de batterij leeg is.

Zodra je het nieuwe Torque opzetstuk bevestigd, zal de Medium overschakelen naar Auto. Het Torque opzetstuk bepaald zelf de zuigkracht afhankelijk van het vloertype. Extra makkelijk, zo wissel je minder van opzetstukken tijdens het schoonmaken en gebruik je altijd de juiste stand.

Net als bij alle andere modellen uit de V-series, zoals de Dyson V8 en de Dyson V10, is de batterij niet te vervangen. Oftewel, ben je na een uur stofzuigen op de Eco stand nog niet klaar? Dan kan je de V11 rustig opladen binnen 3,5 uur aan het oplaadstation dat wordt meegeleverd.

Onderhoud kost weinig moeite

Alle modellen sinds de V10 hebben een grotere opvangbak bak van 0.75 liter. Hierdoor kan je nog wat langer stofzuigen zonder eerst de bak te moeten legen. Zodra de opvangbak is gevuld met stof en viezigheid loop je naar de afvalemmer, richt je de opvangbak en trek je de trekker over. Resultaat: alle viezigheid in de afvalemmer, zonder zelf vieze vingers te krijgen.

De bak wordt geleegd door de trekker aan het uiteinde te openen en de opvangbak naar voren te schuiven. Hierdoor schiet het vuil uit de opvangbak zonder dat je vieze vingers krijgt. Handig en snel, nooit meer gedoe met stofzuigerzakken.

Dyson maakt gebruik van een HEPA 13 filter in de V11. Dit betekent dat 99,95% van alle stofdeeltjes kleiner dan 0,3 micrometer worden tegengehouden. Perfect als je een steelstofzuiger als je last hebt van allergieën.

Het schoonmaken van de Dyson V10 gaat gemakkelijker dan het oudere V8 model uit 2016. De opvangbak van de V10 is met 0.75 liter toch maar liefst 50% groter. De bak legen? Met de trigger schiet de bak open en je leegt deze bij het afval, zonder zelf met de viezigheid in aanraking te komen.

De stofzuiger voelt door het grotere reservoir ook groter aan, maar qua gewicht is de stofzuiger alles behalve te zwaar. Hij is eenvoudig op te tillen en spinnenwebben in hoge hoeken kosten ook geen spierkracht.

Klaar? Hang de V10 op aan het oplaadstation en binnen 3,5 uur is deze weer volledig opgeladen. Het oplaadstation kan je zelf monteren aan de muur, handig in de kist of als trofee aan de muur (als je echt overtuigd bent door de looks van de V10).

De ingebouwde HEPA filter hoeft niet te worden vervangen. Deze kan simpel onder de kraan worden afgespoeld en schoongemaakt. Let op dat je de filter dan volledig laat drogen, anders kan deze de motor volledig stukmaken.

Product specificaties:

  • MPN (Manufacturer Part Number): 268700-01
  • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
  • Reparatie type: Carry-in
  • Taal handleiding: Universeel
  • Uitzonderingen fabrieksgarantie: -

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.