Miele stofzuigers

Waarom kiezen voor een Miele stofzuiger?

Als je voor kwaliteit wil kiezen, dan kies je voor een Miele stofzuiger. Miele stofzuigers zijn niet goedkoop, maar staan al jaar en dag bekend om goede kwaliteit en vooral om lange levensduur. Miele maakt dan ook robuuste apparaten, vooral de traditionele stofzuiger met zak.

Er is wat variatie in grootte en gewicht tussen de verschillende series, maar als je op zoek bent naar een Miele steelstofzuiger of een zakloze stofzuiger heb je aanzienlijk minder keus.

Zoek je juist wel een gewone stofzuiger waarmee je normaal het huis kan stofzuigen, en waarvan je er waarschijnlijk maar één hoeft te kopen in je hele leven? Dan is een Miele stofzuiger het antwoord. Maar wat is nou de beste Miele stofzuiger voor jou? Dat leggen we uit in deze koopgids.

Beste Miele stofzuigers

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog
8.4/10

Beste krachtige stofzuiger van Miele voor dierenharen

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

De krachtige Miele stofzuiger C3 Powerline is ideaal als je vooral een maximaal krachtige stofzuiger (motor van 890 Watt) zoekt, die zelfs dierenharen kan opzuigen. Deze Miele maakt dan ook wat meer lawaai, maar is met 75 decibel nog zeker acceptabel. Het is dus een stofzuiger die je hele huis zonder moeite stofzuigt, ook als je een uitharende hond of kat hebt. En de kwaliteit van Miele betekent dat je dat ook zo tien of twintig jaar kan blijven doen.

Miele Complete C3 EcoLine Silence
8.8/10

Beste stille stofzuiger van Miele

Miele Complete C3 EcoLine Silence

De stille Miele stofzuiger C3 Silence produceert slechts 65 decibel (je kan dus nog gewoon praten tijdens het stofzuigen), maar maakt toch goed schoon. De stofzuiger is stiller doordat de demping beter is, maar ook doordat er een wat minder krachtige motor in zit. Dit wordt toch efficiënt omgezet in goede zuigkracht, met name door goede mondstukken. Het is dus een ideale stofzuiger als je niet te veel lawaai wilt, wel goed wil kunnen stofzuigen, en de robuuste kwaliteit van Miele wilt.

Te koop op:

Miele Triflex HX1 Cat & Dog
7.6/10

Beste Miele steelstofzuiger

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Er zijn enkele Miele steelstofzuigers te vinden, met name in de Miele Triflex serie. De Triflex HX1 steelstofzuiger van Miele is zeker een kwalitatieve stofzuiger, maar het is wel te zien dat steelstofzuigers geen specialiteit van Miele zijn. Zo is de HX1 steelstofzuiger op 3 manieren te gebruiken (ook als kruimeldief), en gaat de accu 60 minuten mee, wat op zich ideaal is. Ook is dit model geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Daar staat tegenover dat het wel een vrij zware en lawaaiige steelstofzuiger is, waardoor je voor die prijs waarschijnlijk een handigere steelstofzuiger kan vinden van een ander merk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Miele stofzuiger?

Bij het kopen van een Miele stofzuiger hoef je haast alleen maar op je budget te letten. Je kiest namelijk altijd voor kwaliteit en lange levensduur, en ze bieden minder keuzes dan andere stofzuigermerken. Over het algemeen zijn Miele stofzuigers energiezuinig, terwijl ze een goede zuigkracht bieden, en prettig in het gebruik zijn door kwalitatieve zwenkwielen en een lang snoer. Dit wordt bereikt door de innovatieve Miele Ecoline en Miele Powerline motoren.  Daar staat tegenover dat Miele stofzuigers ook een gemiddeld geluidsniveau produceren (meestal rond de 75 decibel, niet lawaaiig maar ook niet stil), en meestal wat zwaarder zijn dan de concurrenten.

Het belangrijkste verkooppunt van Miele stofzuigers is natuurlijk de kwaliteit en lange levensduur. Deze hoge kwaliteit staat meestal tegenover een gemiddelde prijs. Daardoor is de prijs-kwaliteitverhouding dus eigenlijk heel positief, al zul je nooit een goedkope Miele stofzuiger zien. Je kan dit het beste zien als een investering: een Miele stofzuiger gaat zomaar 4 of 5 keer zo lang mee als een budget stofzuiger.

C1 & C2 serie stofzuigers

De beste Miele stofzuigers zijn de traditionele stofzuigers met zak. De voornaamste series zijn de C1 compacte stofzuigers en de C3 stofzuigers voor het gemiddelde tot zware werk. De C2 serie zit er wat tussenin, maar is voor de meeste mensen een compromis dat het net niet is.

C3 serie stofzuigers

Vind je gewicht niet zo’n probleem maar ben je vooral op zoek naar een stofzuiger die alles in één keer maximaal schoonmaakt, dan kom je uit bij de C3 serie van Miele. Binnen deze serie kan je vooral kiezen tussen een stille stofzuiger, de Miele Complete C3 Silence, of voor pure kracht met de krachtige Miele Complete C3 Powerline Cat&Dog, een stofzuiger die ook dierenharen opzuigt (en alles wat je maar weg wilt hebben).

Zoek je een compacte en lichtgewicht stofzuiger van hoge kwaliteit, dan is de Miele C1 Junior Ecoline stofzuiger aan te raden. Miele stofzuigers zijn door de robuuste kwaliteit nooit superlicht, maar deze is met nog geen 6 kilo één van de lichtste Miele stofzuigers en is makkelijk te tillen.

Toch krijg je hier alsnog de sterke zuigkracht, lange levensduur en robuuste kwaliteit mee, bij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De nadelen zijn dat de Junior Ecoline wat meer lawaai maakt dan gemiddeld, en dat je er een aparte parketborstel bij moet kopen als je veel parket hebt. Daar staat weer tegenover dat het ook een energiezuinige stofzuiger is en dat er een bijzonder lang snoer van 9 meter in zit.

Hoe lang is de garantie op Miele stofzuigers?

Miele stofzuigers hebben standaard 2 jaar garantie. De kans dat je deze garantie nodig hebt op een Miele stofzuigers is klein, aangezien de stofzuigers bekend staan om hun lange levensduur.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding bij Miele stofzuigers?

De prijs-kwaliteitverhouding bij Miele stofzuigers is uitstekend, doordat de kwaliteit erg hoog is, en de prijsklasse gemiddeld. Je krijgt dus een stofzuiger van bovengemiddelde kwaliteit, tegen een gemiddelde prijs, die ook nog eens bovengemiddeld lang mee gaat. Een goede investering dus.

Zijn er extra zuigmonden voor Miele stofzuigers te koop?

Ja, en vooral bij veel parket in je huis is bijvoorbeeld een extra parketborstel zeker aan te raden.

Zijn Miele stofzuigers duur?

Miele stofzuigers zijn niet goedkoop, maar zitten rond de middenklasse. Daarvoor krijg je wel een bijzonder goede stofzuiger, die ook nog eens veel langer meegaat dan de meeste goedkopere stofzuigers.