De beste kleine stofzuigers van 2021

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 6 juni 2021

Top 4 beste kleine stofzuigers

Hieronder hebben we de beste kleine stofzuigers voor je op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd verschillende modellen te selecteren, gebaseerd op waarvoor je ze wilt gebruiken. Zowel Dyson, Philips en AEG hebben goede kleine stofzuigers op de markt gezet die zeker jouw aandacht waard zijn.

Philips FC9334/09 PowerPro Compact Review
8.8/10
Budget

Beste goedkope zakloze stofzuiger

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

 • Onze favoriete goedkope stofzuiger - iets minder kracht voor een stuk minder geld
 • Geen geld meer uitgeven aan stofzuigerzakken - leeg enkel de opvangbak
 • Handige uitschuifbare zachte borstel in de steel - snel kozijnen stofvrij maken
 • Parketborstel voor houten vloeren, turboborstel voor dierenharen en vloerbedekking
 • Minder zuigkracht dan onze favoriete stofzuiger met zak

Deze goedkopere zakloze stofzuiger van Philips is perfect voor een kleiner budget. Een combi-borstel, parketborstel voor houten vloeren en zelfs een turboborstel - een combinatie die je bij deze lage prijs niet snel zal vinden. De zuigkracht is voldoende voor de meeste ondergronden, maar op tapijt zal je iets langer bezig zijn.

Uiterlijk 24 juni in huis via bol voor €128.21
Dyson V8 Absolute Pro Steelstofzuiger Review
7.9/10

Beste goedkope Dyson steelstofzuiger

Dyson V8

 • V8 motor heeft een accuduur van 20-40 minuten
 • 5 verschillende uitvoeringen met verschillende opzetstukken
 • Flexibel in gebruik: maak trappen, kiertjes en hoge plekken eindelijk goed schoon
 • Beweeg vrij door huis met de lichtgewicht V8
 • Geen stofzuigerzakken meer: leeg het reservoir & you’re done!

De Dyson V8 is een krachtige steelstofzuiger, perfect voor kleinere huizen en appartementen. Een kortere batterijduur en het gebruikersgemak is nog iets minder verfijnd dan bij de V10 en 11, maar dan kost de V8 ook al snel 200+ minder.

Uiterlijk 23 juni in huis via bol voor €479
AEG VX7-2-EB-C
7.6/10

Standaard stofzuiger die ook handig is voor de auto

AEG VX7-2-EB-C

 • Goede zuigkracht
 • Lang snoer
 • Handig opzetborstels, ook geschikt voor dierenharen
 • Redelijk lichtgewicht (4,5 kilo)
 • Niet draadloos

Als je maar een paar keer per jaar jouw auto stofzuigt, is het onzinnig om een speciale stofzuiger hiervoor te kopen. Maar door het lange snoer en het lichte gewicht leent dit model zich ook goed voor auto

Uiterlijk 23 juni in huis via bol voor €235
AEG VX82-1-ÖKO
7.6/10

Beste stille en kleine stofzuiger

AEG VX82-1-ÖKO

 • SmartMode-technologie herkent het vloertype en past de zuigkracht hier op aan
 • Voor 75% gemaakt van gerecyclede kunststof
 • Wielen zijn afgewerkt met rubber voor stille beweging
 • Stille stofzuiger
 • Comfortabele handgreep
 • Maakt meer lawaai met de zuigmond
 • Hogere prijs

Deze stille en kleine stofzuiger van AEG is een goede aanwinst voor jouw huis. Met de SmartMode-technologie en stille zuigkracht is dit een handig model

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €199

Wat is een kleine stofzuiger?

Een kleine stofzuiger biedt veel zuigkracht. Toch is het compact en makkelijk op te tillen en op te bergen. Ideaal dus als je een goede stofzuiger wilt, maar niet zoveel ruimte hebt. Bijvoorbeeld als je vaak de trap op moet en dus een lichtgewicht stofzuiger wilt. Aan de andere kant is een kleine stofzuiger weer geen kruimeldief.

Die is natuurlijk nog compacter, maar te kort kan zuigen om het hele huis schoon te maken. Verder is de vraag waar je je kleine stofzuiger voor gaat gebruiken. Wil je vooral een compacte stofzuiger om makkelijker te kunnen stofzuigen? Of wil je vooral de zolder makkelijk kunnen stofzuigen met een lichtgewicht compacte stofzuiger? Of zoek je een compacte stofzuiger voor de auto of in de caravan? Bij verschillend gebruik horen net wat andere keuzes. In dit artikel kijken we waar je op moet letten bij het kopen van een compacte stofzuiger en wat de beste kleine stofzuiger is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kleine stofzuiger?

Wanneer je een kleine stofzuiger wilt kopen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Naast natuurlijk je budget, kan je je ook afvragen of je wil dat je compacte stofzuiger ook stiller dan normaal is. Dit kan namelijk vrij lastig te combineren zijn, en betekent vaak dat je wat extra geld uit moet geven.

In het algemeen kan je een kleine stofzuiger vinden door naar de winkel te gaan, maar online is het formaat soms wat lastiger in te schatten. Hierbij kan het helpen om te zoeken naar een stofzuiger van minder dan 5 kilo, of een inhoud van minder dan 4 liter. Meestal kom je dan al uit bij een kleine stofzuiger met cycloonfilter, omdat deze wat lichter zijn. Deze eigenschappen leveren bijna altijd een stofzuiger op die als klein en compact ervaren wordt.

Compacte stofzuigers zijn grofweg onder te verdelen in steelstofzuigers en traditionele stofzuigers. Steelstofzuigers, zoals de naam doet vermoeden, hebben de stofzuiger op de steel zitten, waardoor ze bijzonder compact zijn. Ze zijn dan ook lichtgewicht, en makkelijk te dragen en op te bergen. Dit is dan ook meestal de beste keuze voor een compacte stofzuiger. Het nadeel is dat ze vaak duurder zijn, en als je voor een goedkopere steelstofzuiger gaat, zuigen ze vaak niet lang genoeg voor het hele huis.
Een traditionele kleine stofzuiger is vaak wat goedkoper, is eenvoudig in het gebruik en makkelijk op te bergen. Bij het zoeken naar een traditionele kleine stofzuiger zul je merken dat je vaak bij een stofzuiger met cycloonfilter uitkoopt, die dus ook geen zak hebben. Dat komt omdat deze technologie over het algemeen een compacte en lichtgewicht stofzuiger oplevert.

Wat verder belangrijk is om op te letten bij het kopen van een kleine stofzuiger is de zuigkracht. Dit kan je meestal zien aan het vermogen, maar let ook altijd op de ervaringen van anderen, aangezien het vermogen van de motor en de daadwerkelijke zuigkracht bij de zuigmond niet altijd gerelateerd zijn.

Als laatste moet je er rekening mee houden dat kleinere stofzuigers vaak demping opofferen voor ruimte en gewicht, waardoor ze meestal wat meer geluid maken dan een normale stofzuiger. Toch zijn er ook wat stofzuigers, zoals de AEG OKO, die compact weten te combineren met weinig geluid, met slechts 60 decibel.

Wat is een kleine stofzuiger?

De meeste mensen ervaren een stofzuiger van minder dan 5 kilo, met een inhoud van minder dan 4 liter, als een kleine en compacte stofzuiger.

Wat is de beste kleine stofzuiger?

De beste kleine stofzuiger hangt af van je voorkeuren, maar vaak is een compacte steelstofzuiger de beste keuze. Deze is vaak ook duurder. De beste traditionele kleine stofzuiger is voor veel mensen de AEG VX7 of de Philips PowerPro Compact.

Is een kleine stofzuiger ook licht van gewicht?

De meeste kleine stofzuigers zijn ook veel lichter dan normale stofzuigers, meestal minder dan 5 kilo. Er zijn ook zwaardere kleine stofzuigers te vinden, maar die zijn zelden aan te raden.

Kan je een kleine stofzuiger ook meenemen op vakantie?

Kleine stofzuigers kan je door het beperkte gewicht en ruimte eenvoudig meenemen in de caravan. Wellicht kan een goede kruimeldief echter een beter en nóg lichtere oplossing zijn, als je meestal minder dan een minuut of 10 per keer aan het stofzuigen bent.

Welke stofzuiger is het meest compact?

Kruimeldieven zijn natuurlijk het meest compact, op de voet gevolgd door steelstofzuigers, waarmee je wél het hele huis kan stofzuigen. Daarna zie je meestal dat stofzuigers met een cycloonfilter compacter en lichter zijn dan traditionele stofzuigers, met als extra voordeel dat je geen zakken hoeft te kopen.

Heeft een kleine stofzuiger wel genoeg zuigkracht?

Nee, als je een goede kleine stofzuiger koopt krijg je net zoveel zuigkracht als een normale stofzuiger: meestal maken ze wel wat meer geluid en moet je vaker het filter of de zak legen. Bijna alle moderne, kwalitatieve kleine stofzuigers bieden bijvoorbeeld verschillende zuigmonden, waaronder een turbo-mondstuk voor wanneer je ook het tapijt goed schoon wil hebben.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie