AEG Stofzuigers

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG stofzuiger?

Dit Duitse merk heeft meerdere series stofzuigers die goed zijn voor een bepaalde situatie. Binnen die hoofdserie kan je dan vervolgens zoeken naar een stofzuiger die helemaal perfect bij jou past. Het belangrijkste is dus dat je eerst goed op een rijtje zet waar je naar op zoek bent in een stofzuiger.

De varianten zijn dus wat verder gespecialiseerd dan bij de meeste andere merken. Let hier goed op bij je daadwerkelijke aankoop, aangezien de verschillende varianten soms moeilijk te onderscheiden zijn. Maar welke AEG stofzuigers zijn nu het beste?

Verschillende AEG stofzuigers voor verschillende toepassingen

Het merk biedt verschillende stofzuigers voor verschillende situaties. Met name als je op zoek bent naar een stille stofzuiger, biedt AEG bijzonder goede keuzes.

Stille stofzuigers van AEG

Zo heeft de AEG VX82-1-ÖKO een geluidsniveau van slechts 57 decibel, één van de stilste stofzuigers die je kan vinden. Desalniettemin is het zuigresultaat heel prima, maar het is dan ook zeker geen goedkope stofzuiger.

Het mooie van de Öko variant van deze stille stofzuiger is dat er 75% gerecycled plastic in verwerkt zit, dus de stofzuiger is nog milieuvriendelijk ook. Met een vermogen van 600 Watt is de stofzuiger ook vrij energiezuinig, dus de term Öko (Eco) dekt duidelijk de lading. Een stille en milieuvriendelijke stofzuiger dus.

AEG VX82-1-ÖKO

Onze keuze voor een stille stofzuiger van AEG

AEG VX82-1-ÖKO

Onze keuze als je op zoek bent naar een AEG stofzuiger van hoge kwaliteit waar je dankzij het lagere geluidsniveau een stuk rustiger kan stofzuigen.

Lichtgewicht stofzuigers van AEG

Ben je vooral op zoek naar een kleine en lichtgewicht stofzuiger van AEG, dan is de AEG VX7-2-EB-C een interessante optie. Het vermogen is iets meer dan de VX8-2, maar het gewicht is met 4,5 kilo juist beperkter, ideaal om makkelijk mee te nemen.

Daarnaast wordt de AEG VX7-2-EB-C ook standaard geleverd met meer opzetstukken, zoals een turboborstel, waardoor ook het opzuigen van dierenharen eenvoudig gaat. Klein maar krachtig dus. Door deze combinatie is dit ook een bijzonder geschikte autostofzuiger van AEG.

AEG VX7-2-EB-C
7.6/10

Lichtgewicht stofzuiger van AEG

AEG VX7-2-EB-C

Met 4,5 kilo is dit onze aanrader voor een minder zware stofzuiger van AEG. Toch erg krachtig, zeker in combinatie met de verschillende zuigmonden. Wordt zelfs geleverd inclusief handige turboborstel voor tapijt en het verwijderen dierenharen.

Het kleine formaat maakt dit een multifunctionele stofzuiger die je overal in huis inzet, maar ook ideaal als autostofzuiger.

Zakloze stofzuigers van AEG

Ben je vooral op zoek naar een normale zakloze stofzuiger van AEG, dan is de AEG LX7-2-DB cycloonstofzuiger een goede keuze.

Het is een niet al te dure zakloze stofzuiger, met goed zuigresultaat door de motor van 750 Watt, een gemiddeld geluidsniveau van 73 decibel, en is vrij licht voor een normale stofzuiger, met ongeveer 5 kilo.

Het is dus een mooie allround stofzuiger die precies overal tussenin zit, een uitstekende standaardkeuze dus.

Mobiele zakloze stofzuigers

Verder biedt AEG ook nog twee zakloze stofzuigers met extra mobiliteit. Allereerst de kruimelzuiger AEG HX6-23CB, die opvallend krachtig is voor een kruimelzuiger, maar alsnog meer dan 20 minuten lang kan zuigen. Verder zitten er handige wieltjes aan, en een uitschuifstuk voor lastige kieren. Gemakkelijk en goed schoonmaken dus.

Voor een kruimeldief is de AEG HX6 aan de prijzige kant, en ook wat zwaarder dan gemiddeld, maar daar staan dus meer kracht en langere gebruiksduur tegenover, wat het zeker een interessante keuze maakt als je vaak wat meer dan een paar broodkruimels moet opzuigen, bijvoorbeeld rondom een kattenbak of klusproject.

Steelstofzuigers van AEG

Zoek je vooral een sterke steelstofzuiger die ook goed werkt tegen allergieën, ga dan voor de AEG QX9-1-ALRG steelstofzuiger. Let hierbij op dat er ook een QX9 basismodel is, dat goedkoper is, maar minder hulpmiddelen heeft voor dierenharen, en een minder sterke accu.

Je krijgt dus bij de variant voor allergieën echt een betere steelstofzuiger. Zo zit er onder meer een speciale borstelrol bij die dierenharen losklopt uit bijvoorbeeld tapijt of meubels. Heb je een huisdier én tapijt, dan is dit echt een must om goed schoon te kunnen maken. Er zit een handige schoonmaakfunctie bij, die de rol makkelijk weer schoonmaakt.

Door het HEPA 13 filter wordt er nagenoeg geen stof opnieuw uitgestoten, wat ideaal is voor mensen met een lichte stof-allergie. Let er wel op dat het HEPA 13 filter zeker niet het beste filter is dat je kan vinden, dus voor zwaardere allergieën zijn er betere keuzes (en meestal zal je dan ook geen dierenhaarborstel nodig hebben).

Handig is wel dat de stofopvangbak ook ontworpen is om bij het legen zo min mogelijk stof te verspreiden, iets dat nogal eens misgaat bij steelstofzuigers.

AEG QX9-1-ALRG

Deze steelstofzuiger is vrij prijzig, al valt het voor een steelstofzuiger nog goed mee. Je krijgt hiervoor dan wel 50 minuten gebruiksduur, wat vrij redelijk is. Extra fijn is dat je de stofzuiger van de steel af kan halen, waardoor je dus ook meteen een krachtige kruimeldief hebt.

Overigens heeft de AEG steelstofzuiger ook een handige parkeerstand, dus opbergen is erg eenvoudig. Kortom, een krachtige, allround steelstofzuiger die goed genoeg is voor dierenharen, en niet meteen de hoofdprijs kost.

Wat is nu de beste AEG stofzuiger voor mij?

AEG biedt een ruim assortiment van stofzuigers, met varianten die de stofzuiger perfect kunnen aanpassen op jouw situatie.

Zoek je een stille stofzuiger die ook nog eens milieuvriendelijk is, ga dan voor de VX82-1-ÖKO stofzuiger. Vind je het geluidsniveau minder belangrijk, maar gewicht en compactheid juist wel, dan is de VX7-2-EB-C een betere keuze, die ook ideaal is als autostofzuiger.

De beste allround stofzuiger is de LX7-2-DB zakloze stofzuiger, die niet duur is, maar op alle aspecten heel redelijk scoort. Wil je vooral een krachtige kruimelzuiger, ga dan voor de HX6-23CB kruimelzuiger.

Deze kruimelzuiger is wat zwaarder en duurder dan gemiddeld, maar biedt dan ook meer zuigkracht en een goede gebruiksduur. Ben je bereid wat meer uit te geven, dan is de AEG QX9-1-ALRG steelstofzuigers één van de beste AEG stofzuigers.

Met 50 minuten gebruiksduur kan je lang genoeg stofzuiger, en de ALRG variant biedt ook speciale opzetstukken voor dierenharen, waardoor je bijzonder goed stofzuigt.

Wat is de garantie op AEG stofzuigers?

Zoals bij de meeste stofzuigers is de standaard fabrieksgarantie op  stofzuigers 2 jaar. Het merk biedt ook mogelijkheden om de garantie te verlengen.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van AEG stofzuigers?

AEG stofzuigers vallen altijd netjes in het middensegment, maar bieden uitstekende kwaliteit. Over het algemeen is de prijs-kwaliteitverhouding van AEG stofzuigers dus heel goed.

Zijn er extra zuigmonden te koop voor AEG stofzuigers?

Ja, er zijn extra zuigmonden en opzetstukken voor AEG stofzuigers te koop. Vaak worden er ook al opzetstukken meegeleverd, bijvoorbeeld bij de QX9-1-ALRG steelstofzuiger met speciale dierenharenborstel.

Wat is de beste AEG stofzuiger voor mij?

Dit hangt natuurlijk af van wat je precies zoekt in een stofzuiger. Zoek je een stille stofzuiger, ga dan voor de AEG VX82-1-ÖKO stofzuiger. De AEG VX7-2-EB-C is juist compact en lichtgewicht, maar minder stil. De beste allround stofzuiger is de AEG LX7-2-DB zakloze stofzuiger. Wil je vooral een krachtige kruimelzuiger, ga dan voor de AEG HX6-23CB kruimelzuiger. Zoek je puur kracht, dan is de AEG QX9-1-ALRG steelstofzuigers één van de beste AEG stofzuigers.

AEG HX6-35TM – Kruimelzuiger
8.1/10

Middenmodel kruimeldief

AEG HX6-35TM – Kruimelzuiger

 • Lichtgewicht met slechts 1,55 kilo
 • Gaat 35 minuten mee
 • Handige uitschuifbare zuigmond, met wieltjes
 • Met 78 decibel net een beetje te lawaaiig
 • Voor een kruimelzuiger vrij prijzig, maar je krijgt ook kwaliteit

Te koop op:

AEG QX9-1-ALRG
8.2/10

Middenklasse steelstofzuiger voor dierenharen & allergieen

AEG QX9-1-ALRG

 • Krachtige steelstofzuiger
 • Zuigt ook goed dierenharen op
 • Door HEPA-13 filter goed voor mensen met lichte allergieën
 • Veel goede accessoires
 • Duurdere kant voor de kracht en mate van filtering
 • Moet regelmatig de opzetstukken wisselen voor optimale zuigkracht
AEG VX6-2-CR-A Review
8.6/10

Beste goedkope stofzuiger met zak

AEG VX6-2-CR-A

 • De AEG VX6 is onze favoriete goedkope stofzuiger met zak
 • HEPA-13 filter voor allergieën en houdt 99,95% van alle stofdeeltjes tegen
 • Geschikt voor harde vloeren, tapijt en vloerkleden
 • Geschikt voor dierenharen (exclusief voor deze prijsklasse)
 • Lichtgewicht van 4,26 kilo
 • Kleinere stofzuigerzak inhoud van 3,5 liter - vaker vervangen
 • Minder zuigkracht dan high-end stofzuigers
Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €174.57
AEG VX7-2-EB-C
7.6/10

Standaard stofzuiger die ook handig is voor de auto

AEG VX7-2-EB-C

 • Goede zuigkracht
 • Lang snoer
 • Handig opzetborstels, ook geschikt voor dierenharen
 • Redelijk lichtgewicht (4,5 kilo)
 • Niet draadloos
Review AEG VX8-4-ECO
8.6/10

Beste stille stofzuiger met zak

AEG VX8-4-ECO

 • Met 58 dB maak je zeer weinig geluid in tegenstelling tot andere stofzuigers
 • Prima zuigprestaties op harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt
 • Dankzij de parketborstel maakt de AEG VX8-4-ECO ook geschikt voor houten vloeren
 • Milieubewuste keuze - de hele stofzuiger is vervaardigd uit gerecycled materiaal
 • Grote actieradius van maar liefst 12 meter
 • Een kleinere opvangzak voor 3,5 liter aan stof en viezigheid
 • Het lage geluidsniveau resulteert wel in een minder hoge zuigkracht dan modellen van dezelfde prijsklasse
AEG VX82-1-ÖKO
7.6/10

Beste stille en kleine stofzuiger

AEG VX82-1-ÖKO

 • SmartMode-technologie herkent het vloertype en past de zuigkracht hier op aan
 • Voor 75% gemaakt van gerecyclede kunststof
 • Wielen zijn afgewerkt met rubber voor stille beweging
 • Stille stofzuiger
 • Comfortabele handgreep
 • Maakt meer lawaai met de zuigmond
 • Hogere prijs

Wat is een AEG stofzuiger?

AEG, van oorsprong een Duits bedrijf maar tegenwoordig in handen van het Zweedse Electrolux, maakt vooral elektrische apparaten, waaronder stofzuigers. AEG biedt al sinds de jaren 30 stofzuigers aan in Nederland. De stofzuigers zijn meestal van goede kwaliteit en bevinden zich steevast in het middensegment qua prijs.

Het merk biedt enkele hoofdseries stofzuigers aan, met vooral veel keuze binnen de serie. Je kan dus het soort AEG stofzuiger kiezen dat je wilt, en deze als het ware ‘personaliseren’ door precies de variant te kopen die bij jou past. Dat maakt de keuze voor een stofzuiger iets lastiger, juist omdat je waarschijnlijk de perfecte stofzuiger voor jouw situatie kan vinden bij AEG.

Tegelijk zijn de modellen binnen de hoofdserie allemaal goed, en zoals gezegd betaal je nooit een heel hoge prijs voor een stofzuiger van dit merk, dus een slechte stofzuiger koop je sowieso niet.

In het bijzonder is het Duitse merk goed in het ontwerpen van stille stofzuigers. Hun steelstofzuigers bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding, met relatief lage prijzen voor goede steelstofzuigers.