Inventum stofzuigers

Waarom kiezen voor een Inventum stofzuiger?

Inventum stofzuigers hebben een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Er is eigenlijk maar één stofzuiger van het merk per soort stofzuiger, van steelstofzuiger tot traditionele zakstofzuiger).

Hierdoor is er niet heel veel keuze, maar kiezen ze ervoor om gewoon één goede stofzuiger aan te bieden.

De prijzen van Inventum stofzuigers liggen meestal aanzienlijk onder het gemiddelde, maar de kwaliteit is prima. Verwacht geen topkwaliteit van hun stofzuigers, maar voor normaal gebruik zijn ze meer dan prima. Tegelijk heeft haast elke Inventum stofzuiger een HEPA-13 filter, dat goed genoeg is om allergieën te bestrijden.

En dat terwijl het goedkoopste model maar een paar tientjes kost.

Beste Inventum stofzuigers

Inventum DE010
9.3/10

Beste koop Inventum stofzuiger

Inventum DE010

De beste Inventum stofzuiger is de steelstofzuiger DE010, die ook het meest populair is. Voor een steelstofzuiger is de DE010 vrij goedkoop, maar toch zit er flink wat zuigkracht in, een HEPA-13 filter en verschillende mondstukken, zodat ook het tapijt goed schoon wordt.

De accu gaat ongeveer 25 minuten mee, wat aan de lage kant is voor een steelstofzuiger, maar lang genoeg voor een gemiddelde verdieping. Het grootste nadeel is dat de steelstofzuiger 80 decibel produceert, wat bovengemiddeld veel lawaai is, iets wat we ook bij andere Inventum stofzuigers terugzien.

Inventum ST306BZA
7.9/10

Beste goedkope Inventum stofzuiger

Inventum ST306BZA

De beste goedkope Inventum stofzuiger is de ST306RZA, een traditionele compacte stofzuiger met zak. Voor slechts een paar tientjes heb je dan een prima basisstofzuiger in huis, die slechts 5 kilo weegt, en met ongeveer 70 decibel ook een vrij stille stofzuiger is.

Toch komt er genoeg zuigkracht uit, bevat de stofzuiger een HEPA-13 filter en kan je met het juiste mondstuk ook het tapijt prima zuigen. Hierbij geldt wel dat Inventum stofzuigers niet de allerbeste zuigkracht bieden voor huizen met veel tapijt, maar voor deze prijs vind je weinig betere stofzuigers.

Het enige nadeel is dat de stofzuigerzakken relatief prijzig zijn, en dat voor mensen met veel parket aangeraden wordt om een parketborstel erbij te kopen, aangezien dat standaardborstel veel geluid maakt. Goed om te weten is dat Inventum de stofzuigerzakken die bij stofzuigerzakken.nu verkocht worden ook goedgekeurd heeft, en die zijn aanzienlijk goedkoper.

Inventum ST207RCA
8.8/10

Beste Inventum stofzuiger zonder zak

Inventum ST207RCA

De beste Inventum stofzuiger zonder zak is de zakloze ST207RCA met cycloon-functie. Je betaalt iets meer dan bij de ST306RZA, maar na 2 ladingen stofzuigerzakken heb je dit al weer terugverdiend.

De zakloze Inventum stofzuiger maakt met 78 decibel meer geluid, maar biedt ook meer zuigkracht, met name op parket. Zelfs zoveel dat de zuigmond zich soms vastzuigt aan parket, waardoor je ook hier beter een aparte zuigmond erbij kan kopen.

Ook in deze zakloze Inventum stofzuiger zit een HEPA-13 filter ingebouwd. Let op dat dezelfde stofzuiger soms als de PJ010 verkocht wordt, soms voor 40 euro meer, terwijl het nagenoeg dezelfde stofzuiger is.

Prijs-kwaliteitverhouding van Inventum

Bij Inventum kiest dus duidelijk voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding voor stofzuigers voor normaal gebruik. Bijna alle ervaringen zijn dan ook positief, al is de levensduur wel minder dan bij duurdere merken. Leuk om te weten: het is het oudste zelfstandige Nederlandse merk voor huishoudelijke apparatuur en is al in 1908 opgericht in Bilthoven.

Welke verschillende Inventum stofzuigers zijn er?

Er is eigenlijk maar één stofzuiger per type. Er is dus bijvoorbeeld maar één Inventum steelstofzuiger, maar die biedt dan wel meteen een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Daarbij kiest het merk ervoor om gemiddelde kwaliteit aan te bieden voor lage prijzen, en niet te focussen op het aanbieden van speciale functies of te specialiseren op een bepaald type. Het belangrijkste nadeel van de stofzuigers is dat ze relatief lawaaiig zijn, meestal tussen de 75 en 80 decibel, wat bovengemiddeld veel geluid is voor moderne stofzuigers.

Hoe lang is de garantie op Inventum stofzuigers?

De fabrieksgarantie op Inventum stofzuigers is standaard 2 jaar. Indien je stofzuiger nog binnen de garantie valt, kan je teruggaan naar de winkel, of direct contact opnemen met Inventum: https://www.inventum.eu/service-garantie/service-aanvraag/

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding bij Inventum stofzuigers?

Inventum stofzuigers staan bekend op de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: de stofzuigers bieden een gemiddelde kwaliteit tegen budgetprijzen. Een goede keuze voor een basisstofzuiger dus!

Zijn er extra zuigmonden voor Inventum stofzuigers te koop?

Ja, en voor mensen met bijvoorbeeld parket is dat bij de meeste Inventum stofzuigers ook aan te raden. Zo kan je deze parketborstel kopen: https://www.bol.com/nl/p/scanpart-parketborstel-zacht-stofzuigermondstuk/9200000057371382/

Is Inventum een Nederlands stofzuigermerk?

Inventum is inderdaad in Nederland begonnen als producent van huishoudelijke elektronica, en heeft hier nog altijd het hoofdkantoor staan. Inmiddels wordt het merk wel internationaal verkocht.

Zijn Inventum stofzuigers onbetrouwbaar door de lagere prijs?

Nee, zeker niet, Inventum stofzuigers bieden juist relatief goede kwaliteit, gegeven de lage prijs. Deze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is iets wat Inventum stofzuigers juist aantrekkelijk maakt. De nadelen zijn wel dat de stofzuigers bovengemiddeld veel geluid maken, en bij intensief gebruik een minder lange levensduur kunnen hebben dan duurdere stofzuigers.