Beste kruimeldief

Kruimeldief: de beste kruimeldieven van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 15 januari 2021

Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje, maar kruimeldieven gelukkig ook. Een kruimeldief pak je zo op, met het pak cornflakes dat je net omgooide nog in je andere hand. Even de kruimeldief eroverheen en je maandagmorgen is nog niet definitief verpest. Een goede kruimeldief of kruimelzuiger is licht van gewicht, draadloos, maar zuigt toch alle kleine ongelukjes op. Je kan ze ook gebruiken voor de plekken waar je je gewone stofzuiger niet heen wilt hoeven slepen, bijvoorbeeld de auto of de zolder.

Tegenwoordig vind je kruimeldieven in alle soorten en maten, maar wat is nou de beste kruimeldief voor jou? We zetten de vijf beste kruimeldieven voor verschillende situaties op een rijtje.

Beste koop van 2024
Philips MiniVac FC6149/01
Beste koop kruimeldief

Philips MiniVac FC6149/01

  • Krachtig
  • Ook te gebruiken als steelstofzuiger
  • Meerdere opzetstukken beschikbaar

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips MiniVac FC6149/01

Philips MiniVac FC6149/01

Voor mensen die een krachtige kruimeldief zoeken
TurboTronic LUX400 Kruimelzuiger

TurboTronic LUX400 Kruimelzuiger

Voor mensen die een goedkope kruimeldief zoeken
Black+Decker Nat/Droog WDC115WA

Black+Decker Nat/Droog WDC115WA

Voor mensen die een allround kruimeldief zoeken
BLACK+DECKER Pivot PV1820L

BLACK+DECKER Pivot PV1820L

Voor mensen die een kleine maar veelzijdige kruimeldief zoeken
Dyson V6 Trigger

Dyson V6 Trigger

Voor mensen die een luxe kruimeldief zoeken

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief of kruimelzuiger gebruik je meestal naast een normale stofzuiger of robotstofzuiger. Er zijn zelfs kruimeldieven die je kan integreren met een steelstofzuiger, als je ze langer wil gebruiken. Over het algemeen gebruik je een kruimeldief echter voor de kleine ongelukjes, die snel opgeruimd moeten worden. Ze kunnen ook handig zijn om bijvoorbeeld de auto makkelijker schoon te maken, of haar van je hond of kat van je bank te zuigen. Sommige kruimeldieven kunnen zelfs vloeistoffen opzuigen.

Een kruimeldief werkt verder net als een gewone stofzuiger, al gebruiken ze meestal geen zakken (maar reservoirs) en werken ze op een batterij, met beperkte gebruiksduur. We zetten voor je op een rij waar je op moet letten bij je aankoop van een kruimeldief. Pro-tip: plaats de kruimeldief op een centraal punt waar je er makkelijk bij kan, dus naast de keuken of eettafel, of juist vlakbij de auto.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kruimeldief?

Het grootste voordeel van een kruimeldief is natuurlijk dat ze ontzettend licht zijn. Het opruimen van ongelukjes is hiermee letterlijk in een handomdraai gedaan. Een ander voordeel is dat ze draadloos zijn(er zijn ook kruimeldieven met snoer, maar die hebben we in deze selectie niet meegenomen), en je er dus overal mee naartoe kan, zonder moeite. Of dat nou de auto is, boven op zolder of ergens bovenop die hoge kast, met een kruimeldief kan je er makkelijk bij.

Natuurlijk heeft dit gemak ook een nadeel, en dat is vooral dat je kruimeldieven maar kort kan gebruiken. Meestal is de accu na 10-20 minuten leeg. Het is dus echt bedoeld voor even kort een hoekje schoonmaken waar je (robot)stofzuiger niet bij kan, of voor een ongelukje. De hele kamer schoonmaken zal niet lukken.

Dit korte gebruik betekent ook dat voor de meeste mensen het geluid van een kruimeldief niet zoveel uitmaakt. Een paar minuten wat meer lawaai is immers nog wel te overzien, tenzij je vooral een kruimeldief wil voor op feestjes (of voor in een restaurant natuurlijk). Je kan ook een kruimeldief kopen met HEPA-filter, die dus echt de lucht filtert. Ook hierbij geldt dat dit fijn kan zijn als je bijvoorbeeld allergisch bent, maar in de meeste gevallen zal je kruimeldief in 5 minuten tijd niet heel veel lucht filteren. Voor de meeste mensen zal dit dus een leuke extra zijn, maar geen specifieke eis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kruimeldief?

Bij het kopen van een kruimeldief zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Maar wat zijn nou de belangrijkste zaken om op te letten, en wat zijn de keuzes die je hebt? Zoals hierboven genoemd zijn alle kruimeldieven in deze selectie draadloos, daarvoor koop je immers een kruimeldief.

Verder zijn er verschillende keuzes, waarbij je vooral na moet denken waarvoor je de kruimeldief denkt te gaan gebruiken. Alleen voor thuis, of ook voor de auto? Voor hoge kasten, of juist vervelende hoekjes? Wil je ook de haren van je hond of kat van de bank af kunnen halen? Wil je dat de kruimeldief ook vloeistof op kan zuigen, bijvoorbeeld van een tapijt? Als laatste is er een afweging tussen prijs en zuigkracht.

1. Vloeistof opzuigen of niet?

Lang niet elke kruimeldief kan vloeistoffen opzuigen, maar het is natuurlijk erg handig als je kruimeldief dit wel kan. Vooral als je veel tapijt in je huis hebt, en daar nog wel eens iets overheen gaat. Meestal maakt dit de kruimeldief ook duurder, maar je kan je er een hoop gedoe met doekjes en dweilen mee besparen.

2. Zuigkracht

De zuigkracht van een kruimeldief wordt meestal in Watts aangegeven, maar soms wordt het ook niet vermeld. De Watts zeggen namelijk ook niet alles, zo hangt de daadwerkelijke zuigkracht ook af van het opzetstuk dat je gebruikt (een kleiner opzetstuk geeft meer zuigkracht). Grof gezegd kan je echter zeggen dat hoe duurder/beter een kruimeldief is, hoe beter de zuigkracht. Meestal betekent een hogere zuigkracht ook wat meer lawaai, maar bedenk hierbij dat dit lawaai maar een paar minuten duurt. Mocht het geluid voor jou belangrijk zijn, bijvoorbeeld omdat je liever hebt dat je kinderen doorslapen terwijl je even alles opruimt, of omdat je een nogal angstig huisdier hebt, dan wordt dit bijna altijd vermeld. Gemiddeld kan je zeggen dat onder de 75 decibel een kruimeldief meestal als vrij stil (niet storend) ervaren wordt.

3. Geschikt voor het opzuigen van dierenharen?

Als je thuis huisdieren hebt, kan het echt een uitkomst zijn als je kruimeldief ook dierenharen kan opzuigen. Elke kruimeldief verwijdert natuurlijk wel wat haar, maar sommige kruimeldieven hebben hier een speciaal opzetstuk voor, of zijn extra krachtig. Vind je dit belangrijk, let hier dan op bij onze beschrijving, of filter er op bij je webshop.

4. Gewicht

Een kruimeldief is gemaakt om lichtgewicht en handzaam te zijn. Toch kan er zomaar een verschil van 2 kilo zitten tussen de ene en de andere kruimeldief. Als je de kruimeldief dagelijks gebruikt maak dat echt een verschil qua handzaamheid. Let hier dus bij op bij de aanschaf. Lichter betekent vaak wel óf duurder, óf minder zuigkracht.

5. Gebruiksduur en oplaadduur

De gebruiksduur per keer van een kruimeldief hangt sterk af van de accu die erin zit. Ook hierbij moet je vaak kiezen tussen prijs, gewicht of een goede accu. Bedenk hierbij wel dat je een kruimeldief met goede zuigkracht zelden langer dan 5 minuten achter elkaar gebruikt. En afhankelijk van hoe onhandig je bent, staat een kruimeldief eigenlijk altijd wel een paar uur weer op te laden, wat voor de meeste kruimeldieven genoeg is om er weer een paar minuten tegen te kunnen. Er zijn echter ook kruimeldieven die nog langzamer opladen of sneller leeg gaan, wat bij regelmatig gebruik vervelend kan worden.

Conclusie

Hopelijk heb je bij het lezen van dit artikel mee gedacht over wat jij belangrijk vindt bij een kruimeldief. Als je geen huisdieren hebt, lawaai niet erg vindt, en nooit drinken omgooit, kun je waarschijnlijk prima kiezen voor een goedkopere kruimeldief. Maar heb je kinderen die er regelmatig een bende van maken, of een hond die helemaal gek wordt van het lawaai van een normale stofzuiger, dan kan je beter iets meer uitgeven en voor kwaliteit kiezen.

De vijf beste kruimeldieven

Wat is de beste kruimeldief of kruimelzuiger? Dat hangt ervan af waarvoor je de kruimeldief gaat gebruiken. Wil je vooral de auto stofzuigen, dan wil je een kruimeldief met wat meer zuigkracht én langere gebruiksduur, maar is het geluid dat de kruimeldief maakt niet erg.

Gebruik je de kruimeldief dagelijks terwijl je tegelijkertijd het kind draagt dat iets heeft omgegooid, dan wil je een lichtgewicht kruimeldief die juist wat stiller is, maar wel ook vloeistoffen kan opzuigen. En natuurlijk speelt prijs altijd een rol. Daarom hebben we hieronder de vijf beste kruimeldieven op een rij gezet, die in verschillende situaties de beste keuze kunnen zijn.

De Black+Decker Nat/Droog is de ideale kruimelzuiger op alle gebieden, als je niet de hoofdprijs wil betalen. Deze kan namelijk vloeistoffen aan, is verreweg het lichtste op de lijst, is vrij stil, maar zuigt wel maar 10 minuten.

Heb je meer tijd nodig en ben je wel bereid de hoofdprijs te betalen voor je kruimelzuiger, dan is de Dyson V6 Trigger de perfecte keuze. Deze gaat namelijk 20 minuten mee, en is na 3 uur laden weer vol, terwijl het ook een bijzonder krachtige kruimeldief is.

Zit je juist op een krap budget, dan is de TurboTronic LUX400 een goed instapmodel, en het goedkoopst en stilst op de lijst. Het mooie eraan is dat deze kruimelzuiger wél vloeistoffen mee kan nemen en ook 20 minuten meegaat, zij het wel met aanzienlijk minder zuigkracht.

Voor mensen die juist op zoek zijn naar een krachtige kruimeldief is de Philips MiniVac ook een goede keuze. Vrij zwaar en kort te gebruiken, maar zeker krachtig, al zal deze kruimeldief het nog wel afleggen tegen de Dyson.

De rij wordt gesloten met de BLACK+DECKER Pivot kruimeldief, die vooral erg handig is met de draaibare zuigmond en het beperkte gewicht, terwijl er ook genoeg zuigkracht inzit.

  • Krachtig
  • Ook te gebruiken als steelstofzuiger
  • Meerdere opzetstukken beschikbaar
  • Met 2,2 kilo vrij zwaar
  • 11 minuten gebruiken na 14 uur opladen
  • Vrij veel lawaai (81 decibel)
Philips MiniVac FC6149/01

De Philips MiniVac is een kruimelzuiger voor mensen die vooral zuigkracht willen, en het liefst 22 Watt aan effectieve zuigkracht. De Philips MiniVac kan ook gebruikt worden als steelstofzuiger, zodat je twee-in-één hebt. Bij zoveel kracht komt wel lawaai kijken en helaas ook een bovengemiddeld fors gewicht. Ook is de accu na 11 minuten weer leeg, en heeft dan 14 uur nodig om op te laden. Hierdoor is de Philips vooral handig als je regelmatig de auto of de zolder wil stofzuigen zonder gedoe, of bijvoorbeeld rondom je kattenbak. Maar dan werkt ‘ie ook wel echt goed!

Voor dagelijkse ongelukjes zal de Philips MiniVac voor veel mensen wat te lawaaiig en te zwaar zijn. Ben je dus op zoek naar een krachtige kruimelzuiger, en vind je wat meer gewicht en geluid niet erg, dan is de Philips MiniVac ideaal.

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €89.99
  • Goedkoopste kruimeldief op de lijst
  • Kan zowel nat als droog aan
  • Stil, met slechts 60 decibel
  • 20 minuten gebruiksduur bij slechts 3 uur opladen
  • Met 1,2 kilo niet het lichtst
  • Beperkte zuigkracht
TurboTronic LUX400 Kruimelzuiger

De TurboTronic LUX400 kruimelzuiger is ideaal als je een instapmodel kruimeldief zoekt, maar toch alle functies wil. De TurboTronic kan namelijk ook vloeistoffen aan, heeft een prima zuigkracht, maar is met 60 decibel toch vrij stil. Bij 1,2 kilo is de kruimeldief wat zwaarder dan gemiddeld, maar daar hoort dan ook een stevige accu bij, die een zuigduur van 20 minuten geeft, wat voor een kruimeldief haast onnodig lang is. Tel daarbij op dat de accu na drie uur alweer vol zit, en de TurboTronic is opeens een goede oplossing als je de kruimeldief ook vaker op een dag nodig hebt. Goedkoop is duurkoop is dus niet van toepassing op de TurboTronic LUX 400 kruimelzuiger!

  • Met slechts 650 gram de lichtste kruimeldief op de lijst
  • Zuigt ook vloeistoffen op
  • Met 70 decibel vrij stil
  • Goed betaalbaar
  • Gebruiksduur van slechts 10 minuten, bij een oplaadduur van 10 uur
Black+Decker Nat/Droog WDC115WA

Heb je al een gewone stofzuiger, maar zoek je een kruimeldief voor de kleine ongelukjes, dan is de Black+Decker Nat/Droog de ideale keuze, met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Hij is namelijk zeker niet duur, maar biedt wel een hoop gemak. Ideaal dus als je op zoek bent naar een kruimeldief in de middenklasse.

De Black+Decker Nat/Droog is een kruimeldief die zowel droge zaken als vloeistoffen op kan zuigen, dus geen gedoe met doekjes meer. Met zo’n 650 gram is het de lichtste kruimeldief op deze lijst, dus ideaal als je ondertussen moet multitasken. Dit beperkte gewicht, bij een eveneens redelijke prijs, gaat wel ten koste van de accu. Je kan de Black+Decker namelijk maar zo’n 10 minuten achter elkaar gebruiken, en zelfs dat haalt ‘ie lang niet altijd. Ook moet de kruimeldief daarna 10 uur opladen voor de accu weer helemaal vol is, wat vrij lang is. Niet ideaal dus als je de kruimeldief meerdere keren per dag nodig hebt, of als je een kruimeldief voor de auto zoekt. Verwacht je niet zo veel ongelukjes, dan is de Black+Decker één van de beste kandidaten op deze lijst, gezien het gewicht, de mogelijkheid vloeistoffen op te zuigen, beperkt lawaai en de heel redelijke prijs. Kortom, de ideale middenklasser.

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €39.99
  • Krachtig met 35 Watt
  • Handige, draaibare zuigmond
  • Licht, 1,4 kilo
  • 11 minuten gebruiken bij 4 uur opladen
  • Vrij lawaaiig, 85 decibel
  • Geen vloeistoffen
BLACK+DECKER Pivot PV1820L

De Black+Decker Pivot PV1820L is ideaal als je op zoek bent naar een krachtige kruimeldief, maar met een beperkt gewicht. Dit model weegt namelijk maar 1,4 kilo. Dit is wat meer dan de lichtste kruimelzuigers op de lijst, maar nog zeker erg handzaam. Vanwege de zuigkracht kan je met de Pivot in 11 minuten een hoop schoonmaken, en daarna kan is de accu in 4 uur weer vol. Let hierbij even op, we hebben wel klachten gehoord dat de accu in sommige gevallen na 2 jaar snel minder kan worden. Kijk voordat de 2 jaar om zijn dus even hoe jouw accu het doet, zodat je nog binnen de garantie valt. Verder is de Pivot wat lawaaiiger dan gemiddeld (ook weer vanwege de zuigkracht), maar biedt wel een handige zuigmond die je op allerlei hoeken kan draaien. Ideaal om bijvoorbeeld af en toe even bovenop de kast te stofzuigen zonder je meteen een hernia te tillen.

Ben je dus op zoek naar een kleine, maar veelzijdige kruimelzuiger met wat meer zuigkracht, dan is de Black+Decker Pivot de ideale keuze.

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €80
  • Veel zuigkracht
  • Slechts 3 uur laden geeft tot 20 minuten gebruiksduur
  • Slechts 1,2 kilo
  • Geavanceerde luchttechnologie
  • Prijzig
  • Vrij lawaaiig, 87 decibel
  • Geen vloeistoffen
Dyson V6 Trigger

We hebben het hier over kruimeldieven. Maar de Dyson V6 Trigger is eigenlijk meer een kruimelmafiabaas. Het model biedt meer zuigkracht, maar is nog één van de lichtste kruimelzuigers. Langer te gebruiken, maar het snelst opgeladen. Dyson biedt topkwaliteit dankzij hun expertise in luchttechnologie. De Dyson V6 Trigger is daar het levende bewijs van.

De Dyson biedt meer technologie, en daar betaal je dus ook voor. Helaas betekent deze zuigkracht ook wat meer lawaai, en is de Dyson nét de lawaaiigste op de lijst, al zijn de verschillen niet enorm. Het grootste nadeel is dat de V6 Trigger geen vloeistoffen opzuigt, anders kon je voortaan hiermee je hele huis schoonhouden.

Gebruik je dus echt vaak je kruimelzuiger, en ben je dan ook bereid er wat meer aan uit te geven, dan krijg je met de Dyson V6 Trigger de beste kruimeldief in huis, op alle aspecten.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.