Review: Rowenta Compact Power Cyclonic

Inleiding Rowenta Compact Power Cyclonic

De Rowenta Compact Power Cyclonic stofzuiger zonder zak is een prima stofzuiger, die goed in de lijn van Rowenta past: namelijk prima stofzuigers, waar meestal niks op aan te merken is. Tegelijk is er ook zelden een punt dat er in positieve zin uitspringt. Dat geldt ook voor de Power Cyclonic stofzuiger, zij het dat deze wel echt opvallend veel lawaai maakt, en nog net te duur is om als budget stofzuiger aangemerkt te worden. Daarom is de Rowenta Compact Power Cyclonic stofzuiger een handige kleine stofzuiger voor erbij, zeker bij een aanbieding, maar over het algemeen zal er geen speciale reden zijn om deze stofzuiger te kopen.

Dagelijks gebruik van de Rowenta Compact Power Cyclonic

De Rowenta Compact Power Cyclonic zakloze stofzuiger (RO3731) is een mooie compacte stofzuiger, die met 5,1 kilo vrij lichtgewicht is. Dit is natuurlijk te merken in het dagelijks gebruik, omdat een compacte en lichtgewicht stofzuiger altijd fijn is om mee te stofzuigen. Het zuigresultaat is niet zo goed als bij sommige concurrenten, maar er is zeker niks om over te klagen. Alleen als je veel parket hebt, zal je er een parketborstel bij moeten komen, om vastzuigen te voorkomen. Wat enigszins vervelend is in het dagelijks gebruik, is het geluidsniveau van 79 decibel. Dit is niet per sé heel storend, maar ook niet helemaal meer van deze tijd, zeker niet bij een kleinere stofzuiger. De Rowenta Compact Power Cyclonic stofzuiger is dus een prettige, lichte stofzuiger, maar die vooral een goede keuze is om als stofzuiger ‘voor erbij’ te hebben, bijvoorbeeld op een bovenverdieping of vakantiehuisje.

Technische specificaties van de Rowenta Compact Power Cyclonic

De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 is een compacte zakloze stofzuiger die slechts 5,1 kilo weegt. Dit is ideaal als je veel trappen moet lopen met de stofzuiger in de hand, maar het is niet de meest lichtgewicht stofzuiger die je kan vinden. Verder is de Rowenta Compact Power natuurlijk mooi klein en compact, zoals de naam ook zegt, waardoor het een goede keuze is als extra stofzuiger, bijvoorbeeld op de camping of in een vakantiehuisje. Nadelig is dat de Rowenta Compact Power Cyclonic met 79 decibel echt bovengemiddeld veel lawaai maakt, zelfs meer dan de meeste steelstofzuigers. Dit is voor een moderne stofzuiger eigenlijk niet meer gebruikelijk, zelfs niet voor een relatief kleine en goedkope stofzuiger. Er zijn in deze prijsklasse dan ook zeker lichtere en stillere stofzuigers te vinden. Anderzijds biedt de Rowenta stofzuiger wel bovengemiddeld veel zuigkracht, zoveel zelfs dat de stofzuiger zich soms vacuüm zuigt op harde ondervloeren, dus koop er eventueel een parketborstel bij. Dit is overigens opvallend, aangezien het beperkte gewicht met name wordt gehaald door een motor van slechts 750 Watt, dus Rowenta weet hier optimaal gebruik van te maken.

Overige specificaties

Verder is het snoer met 6,1 meter lengte vrij gemiddeld, net als de opvangbak van 1,5 liter. Dit is voldoende voor een gemiddeld huis, maar je zal ook weinig stofzuigers van goede kwaliteit vinden die hieronder zitten. De opvangbak is overigens wel vrij makkelijk te legen, wat niet altijd lukt bij zakloze stofzuigers. Verder is de bouwkwaliteit voldoende, maar verwacht niet de robuuste kwaliteit van andere merken. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het HEPA-filter: dit is een HEPA-10 filter. Dat is genoeg om niet vervelend te zijn, maar je hebt er zelfs bij een lichte allergie niks aan, en het minimum voor moderne stofzuigers is toch echt een HEPA-13 filter of beter.
Kortom, een stofzuiger waar weinig op aan te merken is, maar die ook geen bijzondere positieve eigenschappen heeft.

Meegeleverde accessoires en zuigmonden bij de Rowenta Compact Power Cyclonic

  • Gecombineerde kierenzuigmond voor de lastige plekjes en zachte afstofborstel voor kwetsbare oppervlakken die snel krassen
  • Combi-borstel voor al het normale stofzuigwerk om makkelijk te schakelen tussen harde en zachte vloeren
  • Meubelborstel voor het goed kunnen stofzuigen van (kwetsbare) meubels

Voor wie is de Rowenta Compact Power Cyclonic geschikt?

De Rowenta Compact Power Cyclonic zakloze stofzuiger is vooral erg geschikt als stofzuiger ‘voor erbij’, of voor in huizen met veel trappen. Dit is met name omdat het een lichtgewicht en kleine stofzuiger is, die echter verder niet heel veel speciale voordelen biedt.

Product specificaties:

  • Merk: Rowenta
  • Model: Compact Power Cyclonic RO3731
  • Kleur: Blauw
  • Stofzuigerzak of zonder stofzak: Zakloos
  • Snoerlengte: 6.20 m
  • Vermogen: 750 W
  • Type zuigmond: Combizuigmond , Kierenzuigmond , Meubelzuigmond , Kleine zuigmond
  • Actieradius: 8.80 m
Toon alle specificaties

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.