AEG VX82-1-2MG

Review: AEG VX82-1-2MG

De AEG VX82-1-2MG is een ultra stille stofzuiger, met een geluidsniveau van slechts 57 decibel. Je kan dus rustig doorpraten (of de kids doorslapen) tijdens het stofzuigen. Daarnaast zorgen het vrij beperkte gewicht en formaat ervoor dat de AEG stofzuiger ook lekker wendbaar is, waardoor je zonder moeite het hele huis schoonmaakt. Alle gebruikers zijn erg tevreden over het zuigresultaat (en dat bij zo weinig lawaai), alleen zou je een extra mini-turboborstel moeten kopen als je ook de lange hondenharen van de bank wil krijgen, want die wordt helaas niet meegeleverd.

Ook mooi is de “smart” zuigstand, waarbij de stofzuiger de zuigkracht automatisch aanpast op de ondervloer. En ben je erg milieubewust, dan zijn er zelfs variaties van de AEG VX82-1-2MG stofzuiger die gemaakt zijn van gerecycled plastic! Kortom, een bijzonder stille maar toch krachtige stofzuiger, om lekker rustig mee te kunnen schoonmaken.

Dagelijks gebruik van de AEG VX82-1-2MG

De AEG VX82-1-2MG stofzuiger is ideaal in het dagelijks gebruik, in nagenoeg alle omstandigheden. Door het beperkte gewicht en zeer lage geluidsniveau van slechts 57 decibel is het een heel prettige stofzuiger. Stofzuigen zal misschien nooit een hobby worden, maar met de AEG VX82-1-2MG stofzuiger is het ook zeker geen straf. Je merkt namelijk nauwelijks dat je bezig bent, en kan bijvoorbeeld gewoon een serietje kijken tijdens het stofzuigen. Door het vrij beperkte gewicht van 7 kilo en kleine formaat is de AEG ook makkelijk te bewegen, en met een snoer van 9 meter is ook het bereik bovengemiddeld.

Verder is iedereen erg tevreden over de zuigkwaliteit, dus je krijgt gemak én kwaliteit. Dit is een belangrijk pluspunt, aangezien veel stille stofzuigers het geluidsniveau vooral beperken door een minder krachtige motor te gebruiken, die ook nog eens minder zuigresultaat oplevert. AEG heeft ook een zuinige motor gebruikt, maar alsnog vooral ingezet op isolatie en het efficiënt gebruiken van de beschikbare zuigkracht.

De belangrijkste nadelen liggen in het feit dat er geen parketborstel en mini-turboborstel meegeleverd worden, dus lange dierenharen opzuigen zal lastig worden. Ook betaal je natuurlijk wel wat meer voor een dergelijk technisch hoogstandje, maar met AEG weet je ook dat het een investering is die zich op termijn heus gaat terugbetalen.

Technische specificaties van de AEG VX82-1-2MG

Het belangrijkste kenmerk van de AEG VX82-1-2MG stofzuiger is natuurlijk het geluidsniveau van slechts 57 decibel. Dit is echt extreem stil, je kan gewoon een normaal gesprek voeren of televisie kijken tijdens het stofzuigen, zonder meteen op standje burenruzie te gaan.

Dit lage geluidsniveau komt mede door de zuinige motor van 600 Watt. Ondanks de zuinige en stille motor is de zuigkwaliteit volgens alle gebruikers overigens erg goed, zeker op harde vloeren. Let wel op dat er geen parketborstel wordt meegeleverd, dus pas een beetje op als je parket hebt.

Verder weegt de stofzuiger 7 kilo, wat vrij aan de hoge kant is voor een kleine stofzuiger, maar alsnog betekent dat je de stofzuiger makkelijk de trap op kan tillen in één hand. De stofzak kan maximaal 3,5 liter bevatten, wat voor een kleinere stofzuiger heel netjes is.

Een mooi extra kenmerk is het HEPA-13 filter, wat betekent dat er nagenoeg geen stof opnieuw uitgestoten wordt, wat de AEG VX82-1-2MG stofzuiger ook geschikt maakt voor mensen met lichte allergieën.

Meegeleverde accessoires en zuigmonden

Alleen een 3-in-1 combinatie zuigmond van meubelzuigmond, zachte afstofborstel en kierenzuigmond. Verder geen accessoires of zuigmonden. Er zijn wel twee alternatieve modellen beschikbaar: één gemaakt van 55% gerecycled plastic en één met 75% gerecycled plastic, dus dat is een mooi pluspunt qua milieuvriendelijkheid.

Voor wie is de AEG VX82-1-2MG geschikt?

De AEG VX82-1-2MG is ideaal voor iedereen die een hekel heeft aan het lawaai van stofzuigers, stiller dan deze worden ze niet. Met slechts 57 decibel kan je gewoon een rustig gesprek voeren tijdens het stofzuigen. Daarmee dus ook ideaal voor mensen met kinderen, op (thuis)kantoor, of zelfs voor mensen die huisdieren hebben die moeilijk tegen lawaai kunnen. Voor iedereen die milieuvriendelijkheid belangrijk vindt, biedt de VX82-1-2MG de unieke OKO variant, die grotendeels gemaakt is van gerecycled plastic, wat vrij uniek is.

Product specificaties:

  • Merk: AEG
  • Model: VX82-1-2MG
  • Kleur: Mineral Grey
  • Stofzuigerzak of zonder stofzak: Stofzak
  • Snoerlengte: 9 m
  • Vermogen: 600 W
  • Type zuigmond: Kierenzuigmond , Meubelzuigmond , Combizuigmond
  • Actieradius: 12 m
Toon alle specificaties

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.