Wat kan je beter niet opzuigen met een stofzuiger?

Advies

Vaak wordt de stofzuiger gebruikt om stof te zuigen. Het komt natuurlijk voor dat je andere dingen tegen komt tijdens het stofzuigen. Wat veel mensen niet weten is dat het niet altijd slim is om deze dingen op te zuigen. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van wat je beter niet kan opzuigen. Je kunt deze soorten vuil beter opruimen met een bezem of dweil, op die manier gaat je stofzuiger een stuk langer mee!

Vloeistoffen

Misschien denk je dat dit logisch is, maar toch gebeurd het vaak dat mensen vloeistoffen opzuigen met een stofzuiger. De meeste stofzuigers zijn hier dan ook niet voor gemaakt. Door het opzuigen van vloeistoffen kunnen filters verstopt raken en kunnen de motoren van de stofzuiger kapot gaan.

Grof afval

Naast vloeistoffen is het ook niet slim om de stofzuiger te gebruiken in bijvoorbeeld je schuur of garage. Grof afval zoals steentjes kunnen hier vast blijven zitten tussen de haren van de stofzuiger-mond. Deze steentjes kunnen dan later krassen geven op bijvoorbeeld je houten vloer in de woonkamer. Daarnaast kunnen scherpe voorwerpen zoals schroeven of spijkers ervoor zorgen dat de zak van de stofzuiger kan scheuren. Ook kunnen er grotere voorwerpen zijn die blijven hangen in de stofzuigerslang.

Bouwstof

Bouwstof is iets dat vaak wordt opgezogen door een gewone stofzuiger. Je kent het vast wel, even een gaatje boren en de stofzuiger eronder houden. Toch is dit iets wat niet goed is voor de stofzuiger. Deze soort stof is erg fijn en kan daardoor in de motor terecht komen, deze kan hier kapot van gaan. Ook kunnen filters verstopt raken waardoor de stofzuiger zijn zuigkracht verliest.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.