Beste robotstofzuigers van 2020 volgens StofzuigerPro.nl

Beste robotstofzuigers van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 16 juli 2021

Nooit meer de stofzuiger uit de kast pakken om de vloer brandschoon te krijgen? Met een robotstofzuiger is het tegenwoordig voor veel mensen toch echt al de realiteit. Geef ze ongelijk, want tegenwoordig robotstofzuigers hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt en zijn een stuk goedkoper geworden.

Uit een groot aanbod zijn de vijf robotstofzuigers uit deze review als beste beoordeeld. Daarnaast leggen we uit waar je op wat de belangrijkste punten zijn van een robotstofzuiger anno 2021. Mocht geen van onze favoriete robotstofzuigers voor jouw situatie geschikt zijn, weet je zodadelijk waar je op moet letten. Hieronder onze lijst met de beste robotstofzuigers.

Beste koop van 2024
iRobot Roomba 960 Robotstofzuiger
Beste koop robotstofzuiger prijs-kwaliteitverhouding

iRobot Roomba 960

 • Gemotoriseerde borstel perfect voor opzuigen van dierenharen op tapijt
 • Laadt zichzelf automatisch op bij het oplaadstation
 • Werkt autonoom en weet zich goed te navigeren langs meubels
 • Handige iOS en Android app voor inzicht en besturing
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding van alle robotstofzuigers

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
iRobot Roomba 960 Robotstofzuiger

iRobot Roomba 960

Beste koop robotstofzuiger qua prijskwaliteitverhouding
Neato Botvac D7 Robotstofzuiger

Neato Botvac D7 Connected

Koop de Neato Botvac D7 als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met superieure gebiedsafbakening, een goede smartphone app en een goed schoonmaakresultaat voorop staat.
Eufy Robovac 35C Robotstofzuiger met smartphone app op een iPhone

Eufy Robovac 35C

De Eufy Robovac 35C is een goedkope, maar slimme robotstofzuiger die onder de laagste meubels kan komen en met handige iOS en Android app wordt geleverd. Een goed schoonmaakresultaat is wat je mag verwachten van de 35C. Van dierenharen tot kattengrind, de Eufy Robovac 35C zuigt het op.
Review: iRobot Roomba i7 is de beste robotstofzuiger voor weinig onderhoud

iRobot Roomba i7+

Koop de Roomba i7+ als je op zoek bent naar een zelflegende, high-end robotstofzuiger die slechts wekelijks onderhoud vereist.
Eufy Robovac 11s in het zwart

Eufy Robovac 11s

Koop de Eufy Robovac 11s als je op zoek bent naar een goedkope robotstofzuiger met goede reinigingsprestaties. Automatisch opladen, een goede batterijduur en een zeer aantrekkelijke prijs.

Waar moet je op letten bij het kopen van een robotstofzuiger?

De aanschaf van een robotstofzuiger is niet te vergelijken met een normale stofzuiger. Wij maken het hieronder wat inzichtelijker:

Een van de belangrijkste aspecten van het kiezen van de beste robotstofzuiger is hoe je huis is ingedeeld. Veel stof en tapijt op de vloer? Zuigkracht speelt een grote rol in zuigkwaliteit op zachtere vloeren. Veel meubels en drempels in huis?

Hoe slimmer de robotstofzuiger met de omgeving omgaat, hoe beter lastige plekken zoals tafel- en stoelplekken en vervelende hoekjes worden gereinigd.

Je Android smartphone of iPhone gebruiken om de robotstofzuiger in te stellen is ook een handige functie, een feature die steeds vaker op goedkope robotstofzuigers wordt gevonden.

Kies een robotstofzuiger die dierenharen van katten en honden kan opzuigen

Robotstofzuiger voor dierenharen

Niet elke robotstofzuiger is geschikt voor dierenharen. Kies daarom voor een model dat dierenharen kan opzuigen. Belangrijk is een wat hogere zuigkracht en dat de borstels ook in wat dikkere tapijten alle dierenharen kunnen meenemen. Twee goede opties zijn de goedkopere Eufy Robovac 35C en de higher end iRobot Roomba 960.

Dierenharen zijn vooral boosdoeners op meubels en tapijten. Meubels, zoals banken en stoelen zal een robotstofzuiger helaas niet voor je schoonmaken, maar ze zijn perfect om dagelijks alle dierenharen van de grond te verwijderen.

Robotstofzuiger kiezen die werkt op tapijten, zowel laag als hoogpolig

Robotstofzuiger voor tapijt

Als je huis over veel tapijt beschikt, zowel laag- als hoogpolig, is het belangrijk om te kiezen voor een robotstofzuiger die met genoeg zuigkracht. Daarnaast zijn speciale borstels nodig, die het reinigen van het tapijt en vloerkleden een stuk eenvoudiger maakt. De zuigkracht en de borstels moeten harder werken op tapijt. Hierdoor raakt de accu sneller leeg wanneer de robotstofzuiger tapijt reinigt.

Voor donkere vloeren heb moet de robotstofzuiger op donkere vloeren werken

Robotstofzuiger voor donkere vloeren

Houten vloeren zijn voor de meeste robotstofzuigers geen probleem. Integendeel, ze zijn perfect voor houten en harde vloeren. De meeste robotstofzuigers oefenen minder druk uit op de vloer, waardoor de kans op krassen kleiner is en er is geen speciale parketborstel nodig.

Een robotstofzuiger speciaal uitzoeken voor houten vloeren is niet nodig, maar niet elke robotstofzuiger werkt op te donkere vloeren. Donkere vloer in huis? Kies dan een geschikt model met de juiste sensor.

Een robotstofzuiger kan de hele omgeving 3D scannen, meubels zoals banken en stoelen

Automatische navigatie & gebiedsafbakening

Stoelen, banken, kabels, voederbakjes en kasten: in een goed gevuld huis is het belangrijk om te kiezen voor een robotstofzuiger met een goede navigatie. Er zijn vier manieren van navigatie: 1. laser, 2. plafondherkenning, 3. met een GPS-chip en als laatste 4. zelflerend.

Lasernavigatie is het meest nauwkeurig, waar de robotstofzuiger (zoals de iRobot Roomba i7 een onzichtbare laser gebruikt om de kamer te scannen. Plafondherkenning werkt ook erg nauwkeurig, waar een camera op de bovenkant van het apparaat het plafond filmt om de locatie te bepalen. Zelflerende modellen en robotstofzuigers met GPS-chip hebben beide wat tijd nodig om het huis in kaart te brengen voor een optimaal resultaat.

Drempels in huis? Sommige robotstofzuigers, zoals de Roomba iRobot i7+ kunnen gaan hier zonder problemen mee om.

Robotstofzuigers met voice control werken via Google Home (Google Assistant) en Amazon Alexa

Robotstofzuigers met voice control: aansturen via Google Home of Amazon Alexa

Steeds vaker kan je ook thuis gebruik maken van voice control. Met een smart speaker van Google Home of Amazon Alexa, kan je nu ook slimme robotstofzuigers aansturen. Enkele merken waarvan nieuwere modellen beschikken over voice control zijn iRobot, Eufy en Eufy by Anker. “Hey Google, stuur de Roomba naar de slaapkamer”. Makkelijker kan het echt niet.

Klinkt wellicht wat gek, maar je gaat het vaker gebruiken dan je denkt. Zeker als je thuis al gebruik maakt van een slimme assistent is het een fijne toevoeging aan je smarthome.

De beste robotstofzuigers

De vijf onderstaande robotstofzuigers zijn het best uit de test gekomen. We hebben meer dan 40 modellen vergeleken om tot deze conclusie te komen – van wat dommere, goedkope modellen tot de high-end robotstofzuigers die beschikken over de laatste technologieën.

Uiteraard zijn er meer modellen op de markt, maar met deze vijf robotstofzuigers uit verschillende prijsklassen zit er gegarandeerd een model bij dat bij jouw huis en wensen aansluit. Daarnaast krijgen al deze robotstofzuigers op meerdere sites zeer positieve reviews van consumenten en andere experts.

 • Gemotoriseerde borstel perfect voor opzuigen van dierenharen op tapijt
 • Laadt zichzelf automatisch op bij het oplaadstation
 • Werkt autonoom en weet zich goed te navigeren langs meubels
 • Handige iOS en Android app voor inzicht en besturing
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding van alle robotstofzuigers
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/iRobot-Roomba-960-Robotstofzuiger.jpg

Met de iRobot Roomba 960 introduceerde iRobot een goedkopere versie van de 980 versie en het verschil in prijs is dan ook wat het de beste koop robotstofzuiger maakt. De 960 bevat veel van de handige functionaliteiten die de duurdere 980 al eerder introduceerde. Een goede zuigkracht gecombineerd met geavanceerde sensoren maken het de robotstofzuiger die het meest geschikt is voor de meeste huishoudens.

De Roomba 960 maakt gebruik van dezelfde geavanceerde sensoren die in de 980 zitten. Dit is terug te zien in hoe de robotstofzuiger zich navigeert door huis. Het is duidelijk dat de robotstofzuiger goed nadenkt over hoe de kamers het best kunnen worden gereinigd. 

Voice control en de smartphone app voor je Roomba

In de prijsklasse waar de 960 zich bevindt, is een smartphone applicatie tegenwoordig uitzondering meer. Veel fabrikanten van robotstofzuigers, waaronder iRobot, hebben hun eigen iOS en Android applicatie uitgebracht. iRobot maakt het instellen en inzien van de 960 met haar iRobot HOME applicatie een gemak.

 • Bestuur de iRobot 960 vanaf overal: thuis, werk of vakantie
 • Mogelijkheid om meerdere Roomba’s samen te connecten
 • Eenvoudig specifieke kamers en gebieden inroosteren voor schoonmaak
 • Duidelijke overzichten met kaarten, schoonmaaktijd en timestamps

Met alle voice services van Apple, Google en Amazon die een flinke opmars hebben gemaakt, was het niet meer dan logisch dat iRobot zou instappen op deze trend. Je kan de iRobot Roomba 960 dan ook gebruiken met de smartphone app, of deze besturen via Google Home of Alexa. 

Reinigings prestaties van de iRobot Roomba 960

Harde en houten vloeren zijn geen enkel probleem voor de iRobot. De borstels van de 960 voorkomen krassen, erg handig als je een mooie houten vloer hebt liggen. Ook op tapijt is de prestatie prima, hoewel hoogpolig wat lastiger is. 

Zodra de robotstofzuiger klaar is met het stofzuigen van het huis, zal deze terugkeren naar het oplaadstation. Is de iRobot nog niet klaar met het reinigen van alle kamers? Dan zal deze na het opladen zijn schoonmaakbeurt hervatten, zonder dat jij deze hiervoor moet aansporen.

Als de Roomba 960 het hele huis heeft gereinigd, dan kan je voor de volgende schoonmaakbeurt de opvangbak legen en de HEPA filter reinigen.

De iRobot Roomba 960 presteert prima op tapijt en bij dierenharen

Dierenharen zijn voor de Roomba 960 ook geen probleem. De gemotoriseerde borstel is speciaal ontworpen om efficiënter tapijt en vloerkleden te reinigen. Langere dierenharen, bijvoorbeeld van een langharige kat of een Schotse Herdershond, zijn een groter probleem voor de 960. Als je huisdier veel verhaart, dan is het belangrijk dat je de 960 

Zelf staan we er niet bij stil, maar ook een tapijt kan een drempel vormen voor een robotstofzuiger. De 960 is in staat drempels tot 1,6 centimeter te overbruggen en de praktijk ondersteunt deze claim van iRobot. Hoewel het soms meerdere pogingen kost, de 960 laat zich niet zomaar tegenhouden en ontdoet daarna zonder problemen het vloerkleed van het meeste stof, dierenharen en kruimels.

Het tapijt zal je zelf af en toe ook met een stofzuiger moeten reinigen, maar de 960 draagt een flink steentje bij.

Voor wie is de iRobot Roomba 960 geschikt?

De Roomba 960 is de beste koop robotstofzuiger voor onder de 400 euro. Het is een robotstofzuiger met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Harde en houten vloeren zijn geen enkel probleem en ook op laagpolig tapijt presteert de 960 prima. Hoewel de 960 nog geen volledige vervanging is van je reguliere stofzuiger, is het wel een perfecte koop in combinatie met een steelstofzuiger, zoals de Dyson V10.

 • Keert terug naar het laadstation & kan sessie hervatten
 • Handige D-vorm pakt alle hoeken van de kamer
 • Geschikt voor dierenharen, laagpolig tapijt en houten/harde vloeren
 • Handige smartphone app voor inzicht en virtuele gebiedsafbakening
 • Rijdt over drempels tot 2 cm en onder hoogtes van 9 cm
 • Gebiedsafbakening
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Neato-Botvac-D7-Robotstofzuiger.jpg

Een zeer goed navigatiesysteem, virtuele gebiedsafbakening, voice control, goede prestaties en een intuïtieve smartphone app. De Neato Botvac D7 Connected wist ons tijdens deze review goed te verrassen.

Slimme robotstofzuiger met accu & handig oplaadstation

De batterijduur van de Neato Botvac D7 is een flinke verbetering op de D5. Niet Een zeer goed navigatiesysteem, virtuele gebiedsafbakening, voice control, goede prestaties en een intuïtieve smartphone app. De Neato Botvac D7 Connected wist ons tijdens deze review goed te verrassen.

De Botvac D7 maakt gebruik van een laser om de omgeving te bepalen. Dit is de beste en meest nauwkeurige vorm van navigeren voor een robotstofzuiger.

Als de laser moeite heeft met objecten te plaatsen, wat voorkomt bij spiegels en televisies, kan het voorkomen dat de Neato Botvac D7 moeite heeft met de ruimte registreren. In dit geval biedt het plaatsen van een no-go zone een uitkomst. Dit is erg makkelijk en een van onze favoriete punten die tijdens de review van de Neato Botvac D7 naar voren kwam.

Prestaties van de Neato Botvac D7

De Neato is geschikt voor harde en zachte vloeren. Harde vloeren, zoals tegels en hout, worden gereinigd zonder krassen achter te laten. Op zachte vloeren presteert de Botvac D7 vooral goed op laagpolig tapijt, hoogpolig tapijt is het reinigingsresultaat minder. Dit is hetzelfde resultaat als bij de meeste andere robotstofzuigers, ook bij duurdere high-end modellen.

De D vorm van de Botvac D7 zorgt ervoor dat hoeken grondig worden schoongemaakt. Hoeken tot 90 graden zijn dan ook geen probleem voor deze robotstofzuiger. De borstels weten het meeste vuil te pakken, waardoor het meest zichtbare vuil dagelijks wordt verwijderd. Ook haren van dieren, zoals katten en honden, weet de Botvac goed aan te pakken. Langere haren, van dier of mens, moeten wel grondig worden verwijderd van de borstel.

Drempels vormen in de meeste gevallen geen probleem. Tot 2 cm kan de Neato, soms met meerdere pogingen, de meeste drempels trotseren. De minimale hoogte waar de robotstofzuiger onder meubels kan rijden, is 9 centimeter. Goed om op te letten als je een robotstofzuiger zoekt die ook al het stof onder de bank en stoelen verwijderd.

De Neato doet duidelijk waar deze voor bedoeld is: het reinigen en verzamelen van stof. De D7 is een goede robotstofzuiger die je het leven echt wat eenvoudiger maakt. Met deze robotstofzuiger in huis zul je voortaan een stuk minder vaak de normale stofzuiger erbij pakken.

Voor wie is de Neato Botvac D7 geschikt?

Met de D7 haal je een robotstofzuiger in huis en krijg je waar voor je geld. Een goede prijs-kwaliteitverhouding en de reiniging prestaties zijn goed. Tegels, houten vloeren of laagpolig tapijt, enkel met hoogpolig tapijt heeft dit model wat moeite. De smartphone applicatie geeft je veel inzicht en maakt besturen nog eenvoudiger. De Botvac D7 bevind zich tussen de midden- en topklasse modellen en verdient deze plek dan ook zeker!

 • Beschikt over voice control met Alexa en Google Home
 • Handige smartphone applicatie om de 35C mee te besturen
 • Geschikt voor dierenharen en harde vloeren
 • Keert automatisch terug naar het oplaadstation
 • Lange batterijduur van 100 minuten
 • Willekeurige navigatie vergeet af en toe een hoekje
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Eufy-Robovac-35C-Robotstofzuiger-Review.jpg

De Eufy Robovac 35C is een goedkope, maar slimme robotstofzuiger die onder de laagste meubels kan komen en met handige iOS en Android app wordt geleverd. Een goed schoonmaakresultaat is wat je mag verwachten van de 35C. Van dierenharen tot kattengrind, de Eufy Robovac 35C zuigt het op.

Voor de review van de Eufy Robovac 35C houden we rekening met de lagere prijs. De 35C valt dan ook in de budgetklasse, samen met de Robovac 11S. Goedkoop is met beiden modellen geen duurkoop.

De 35C heeft handige features zoals voice control en een smartphone app. Ook over de schoonmaak resultaten zijn de meeste klanten meer dan tevreden, net als het gebruikscomfort. Met een prijs tussen de 200 en 250 euro is de Robovac een interessante koop als je een robotstofzuiger zoekt zonder navigatiemethode, maar met voice control en smartphone app.

De Robovac 35C zal zorgen voor een schoner huis, maar je zal nog steeds het huis moeten stofzuigen. Gelukkig wel een stuk minder vaak! Net als andere modellen rond de prijs van deze robotstofzuiger worden plinten niet schoongemaakt en zal er nog steeds stof verzamelen op meubels, traptredes en kastjes.

Gebruik en ontwerp van de Eufy Robovac 35C stelt niet teleur

Het ontwerp van de 35C verrast ons ook. Bij reviews van andere modellen, zowel dure als goedkope robotstofzuigers, zijn mechanische knoppen niet erg populair. Bij goedkopere modellen zijn mechanische knoppen geneigd eerder kapot te gaan en het is dan ook goed om te zien dat Anker voor de Eufy Robovac 35C heeft gekozen voor touch-knoppen.

Op de bovenkant van de robotstofzuigers bevinden zich de knoppen. Deze touch-knoppen kan je gebruiken om heel gericht schoon te maken, de 35C te laten starten/pauzeren of deze terug sturen naar het oplaadstation.

Vooral de optie “Gericht schoonmaken” is erg handig: je pakt de robotstofzuiger op, zet hem neer op de plek die moet worden gereinigd en je start de 35C. Deze zal met de gerichte modus spiraalvormige beweging maken, waardoor het vuil gericht wordt opgezogen.

De Robovac 35C is een slimme robotstofzuiger aangezien je deze met voice control en de app kan besturen. Qua navigatiemethode is de 35C wat minder ‘slim’. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van een navigatiemethode, waardoor de robotstofzuiger willekeurig door het huis rijdt. Zo vergeet de robotstofzuiger af en toe een plekje, maar aangezien deze elke dag aan het werk gaat, is je vloer nooit echt vies. Ook op lage tapijten en vloerkleden tot 2,6 in dikte verwijderd de 35C het meeste vuil.

Wie moet de Eufy Robovac 35C kopen?

Met de Robovac 35C haal je een handige schoonmaak compagnon in huis, die je kan besturen en inzien met de handige smartphone app. Een goed schoonmaakresultaat op elk type vloer, met uitzondering van hoogpolig tapijt. Dankzij de hoogte van slechts 7,25 cm past de 35C ook onder lagere meubels. Volledige vervanging van je stofzuiger, nee. Maar je gaat een stuk minder vaak de normale stofzuiger hoeven te pakken.

 • Leegt automatisch het stofreservoir in de opvangzak bij het laadstation
 • Geschikt voor alle vloertypen o.a. hout, laag- en hoogpolig tapijt
 • "Hey, Google!" Google Home, Alexa of smartphone control
 • Afbakeningen en aparte kamers eenvoudig instelbaar
 • Legen bij stofreservoir flinke herrie voor 10 seconden
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/iRobot-Roomba-i7-Review.jpg

Met de Roomba i7+ is het duidelijk dat Roomba heeft geluisterd naar de feedback van klanten. Goede reinigingsprestaties, een snelle oplaadtijd en volledige controle over het schoonmaakproces met de voice control of de dedicated iOS en Android app. Deze slimme robotstofzuiger navigeert zichzelf terug naar het laadstation en loost daar het afval in een de afvalzak.

Daarnaast is het een goede robotstofzuiger voor dierenharen en is het een fijne compagnon om van de dagelijkse dierenharen in huis af te komen.

Met de iRobot Roomba i7+ koop je de beste high-end slimme robotstofzuiger, maar wel voor een hoge prijs. De Roomba i7+ is niet voor iedereen de beste robotstofzuiger is, maar wel voor ultiem stofzuig gemak.

Voice control en de iOS/Android app voor de Roomba i7+

De Android en de iOS app voor slimme Roomba robotstofzuigers heeft al een lange tijd een goede beoordeling in de App Store. De app maakt het mogelijk de robotstofzuiger vanaf overal te besturen en laat je eenvoudig een rooster instellen. Daarnaast is de app ook handig om een duidelijk overzicht te krijgen waar de robotstofzuiger problemen ervaart.

 • Bestuur de Roomba i7+ vanaf overal: thuis, werk of vakantie
 • Push-notificaties wanneer de opvangzak in het basisstation moet worden geleegd
 • Eenvoudig specifieke kamers en gebieden inroosteren voor schoonmaak
 • Mogelijkheid om meerdere Roomba’s samen te connecten
 • Duidelijke overzichten met kaarten, schoonmaaktijd en timestamps

Sinds een paar jaar maakt voice control een opmars. Ook in steeds meer Nederlandse huishoudens is er een Google Home of de Apple Homepod te vinden. Zo vraag je heel simpel “He Google, kan je de Roomba de woonkamer laten stofzuigen?” en de i7+ doet wat die krijgt opgedragen: de keuken schoonmaken.

Het basisstation: automatisch reservoir legen en opladen

Het legen van de robotstofzuiger in de afvalbak geeft altijd het gevoel dat de robotstofzuiger toch niet zo slim is als die lijkt. De i7+ robotstofzuiger pakt het volledig anders aan. Het basisstation fungeert niet enkel als oplaadstation voor de Roomba i7+, maar ook als afvalbak waar het stofreservoir kan worden geleegd.

Dit is heel erg handig, want in grotere huizen zorgt dit ervoor dat de robotstofzuiger niet moet worden geleegd met de hand eer dat deze weer kan stofzuigen. Perfect als je een lange dag weg bent en je alle kamers wilt laten reinigen. Een kleine ergernis is het flink harde geluid dat het oplaadstation maakt terwijl het stof uit het reservoir wordt opgezogen naar de afvalbak.

De smartphone app stuurt je een herinnering in de vorm van een push notificatie wanneer het tijd is om de opvangzak bij het basisstation moet worden geleegd.

Voor wie is de iRobot Roomba i7+ geschikt?

Ondanks het hoge prijskaartje is de Roomba i7+ een zeer interessante robotstofzuiger. Het is de beste robotstofzuiger als je op zoek bent naar het ultieme gebruikersgemak. Geschikt voor elk type vloer: hout, harde vloeren en dikkere tapijten. De i7+ biedt meer gebruikersgemak dan goedkopere iRobot modellen. De mogelijkheid om aparte kamers te selecteren, het stofreservoir automatisch te legen en de goede prestaties maken het de beste high-end robotstofzuiger.

 • Goedkope robotstofzuiger met goede prestaties
 • Geschikt voor dierenharen
 • Geschikt voor laagpolig tapijt & harde vloeren
 • Keert automatisch terug naar het oplaadstation
 • Verkrijgbaar in het zwart of wit
 • Ontbreekt een smartphone app en voice control
 • Willekeurige navigatie vergeet af en toe een hoekje
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Eufy-Robovac-11s-Robotstofzuiger.jpg

Op zoek naar een goedkope huishoudhulp die je ondersteunt bij het stofzuigen? Met de Robovac 11s van Eufy zal stof, haar en vuil zich niet langer dagelijks op de grond verzamelen. Met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding is de Eufy Robovac 11s de beste goedkope robotstofzuiger. Door de willekeurige navigatie worden soms plekken overgeslagen tijdens het stofzuigen, waardoor dit model minder geschikt is voor huishoudens met veel meubels. Uitstekend voor gladde vloeren en kleinere kamers.

Prestaties van de Eufy Robovac 11s

Aangezien de Robovac 11s geen gebruik maakt van een navigatiemethode, lijkt het soms of de Robovac 11s doelloos rondrijdt. Dit merk je gelukkig niet in de schoonmaak prestaties. Voor een goedkope robotstofzuiger zijn de prestaties namelijk allesbehalve slecht. Het meeste vuil, van kleine broodkruimels tot grotere stukken kattengrind, de 11s zuigt het meeste vuil gewoon op. 

We hadden niet verwacht dat een goedkope robotstofzuiger over sommige features zou beschikken. Zo heeft de 11s geen moeite met drempels tot 2 centimeter en zijn donkere vloeren geen enkel probleem. 

Ook keert dit model automatisch terug naar het oplaadstation als de batterij bijna leeg is. Zijn nog niet alle kamers gedaan? Dan hervat de 11s het stofzuigen zodra de batterij weer vol is. Zeker handig voor grote huizen als je de robotstofzuiger in de ochtend aanzet. Zo kom je altijd in een schoon huis thuis.

Voor wie is de Eufy Robovac 11s?

De Eufy Robovac 11s is de beste goedkope robotstofzuiger zonder dat je handige features inlevert. Goede reinigingsprestaties op elk vloertype, behalve hoogpolig tapijt. Van kattenharen tot broodkruimels, de Eufy Robovac zorgt elke dag voor een schone vloer. De aantrekkelijke prijs maakt de 11s een interessante koop. Geen smartphone app, maar dat is niet persé nodig voor een robotstofzuiger zonder navigatie. Wil je dat wel, kies dan voor de Eufy Robovac 35C met smartphone app en voice control.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.