Dyson stofzuiger: de beste stofzuigers van Dyson

Waar let je op bij het kopen van een Dyson stofzuiger?

Wanneer je op zoek gaat naar een Dyson stofzuiger, heb je grofweg de keuze uit 4 verschillende series steelstofzuigers (V8, V10, V11 en de nieuwste: de V15), een Dyson kruimeldief en een Dyson sledestofzuiger.

Er zijn verschillende varianten, maar dit zijn je hoofd keuzes, waarbij met name de Dyson steelstofzuigers opvallend goed zijn. De Dyson robotstofzuiger 360 Heurist is erg prijzig, slecht te vinden in Nederland, en biedt vooral geen goede zuigresultaten ten op zichte van de enorme prijs. Maar wat is nou de ideale Dyson stofzuiger voor jou die wel goed presteert?

Beste stofzuigers van Dyson

Laten we eerst kijken naar de meest bekende Dyson stofzuigers: de Dyson steelstofzuigers. Binnen het assortiment steelstofzuigers heb je bij Dyson grofweg drie series die het overwegen waard zijn, die tegelijk oplopen in prestaties en prijs. Bij al deze steelstofzuigers is de prijs-kwaliteitverhouding wel goed, al moet je daarbij wel bedenken dat je met Dyson kiest voor topkwaliteit, en de prijzen zijn daar dan ook naar.

Dyson V11 Absolute Extra
8.3/10

Beste koop Dyson steelstofzuiger

Dyson V11 Absolute Extra

De beste Dyson steelstofzuiger vind je in de V11 serie, en dan raden we je aan meteen helemaal alle remmen los te gooien en te kiezen voor de Dyson V11 Absolute Extra, liefst met verleng-stang. De V11 steelstofzuiger biedt nóg meer zuigkracht dan de V10, en je kan kiezen voor een uitneembare accu om de gebruiksduur te verlengen met een extra accu.

Hij maakt met 82 decibel ook wat minder geluid dan de V10 steelstofzuiger, al blijven het lawaaiige steelstofzuigers. Met de verlengslang erbij kan je de Dyson ook erg goed als krachtige autostofzuiger gebruiken.

Verder is het mooie aan de Dyson V11 Absolute Extra steelstofzuiger dat de zuigmond zich automatisch aanpast aan de vloer, waardoor je effectiever aan het stofzuigen bent, zonder dat je iets hoeft te doen.

Dyson Cyclone V10 Absolute
8.8/10

Middenklasse Dyson steelstofzuiger

Dyson Cyclone V10 Absolute

Het volgende Dyson stofzuigermodel dat het overwegen waard is, is de Dyson Cyclone V10 steelstofzuiger. De V10 serie is wat duurder dan de V8, maar daarvoor krijg je dan nog meer zuigkracht, en vooral ook een langere gebruiksduur, met ongeveer 50 tot 60 minuten.

Met deze Dyson steelstofzuiger kan je dus nog beter en langer stofzuigen. Ook zit er een extra snelheidsstand op, waardoor je dus preciezer kan kiezen hoe hard en lang je stofzuigt. Vooral wanneer je de gemotoriseerde borstel gebruikt is dat handig, omdat je de gebruiksduur dan flink kan verlengen, met alsnog een goed zuigresultaat. Daar moet wel bij gezegd worden dat de V10 Absolute steelstofzuiger met 85 decibel ook nog wat meer geluid maakt, wat wel echt wat storend is.

Het verschil in prijs met de V11 serie is tegenwoordig een stuk minder, en de V11 biedt wel enkele verbeteringen ten opzichte van de V10. Is het kleine prijsverschil tussen de V10 en V11 niet erg, dan raden we aan om naar de Dyson V11 steelstofzuiger te kijken.

Maar goed, hij ziet er dan ook uit als een enorm futuristisch machinegeweer, dus dan mag wat lawaai ook wel.

Dyson V8 Absolute Plus
8.3/10

Beste goedkope Dyson steelstofzuiger

Dyson V8 Absolute Plus

Het goedkoopste serieuze model Dyson steelstofzuiger is de V8 (de V7 wordt alleen als kruimelzuiger verkocht), waarbij we de Dyson V8 Absolute en Absolute Plus vooral kunnen aanbevelen. Meteen een tip: vaak wordt de Dyson V8 Absolute Plus of Animal Plus voor dezelfde prijs aangeboden, kies dan hiervoor.

Meestal is het verschil alleen dat je een accessoire minder krijgt, maar er zit wel een HEPA 15 filter in, in plaats van een HEPA 13 in de V8 Absolute. Een HEPA 13 filter is genoeg voor schone lucht, maar met een HEPA 15 filter kan je zelfs stofzuigen als je astma of een stofallergie hebt.

De zuigkracht is verder hetzelfde, en mocht je nog een extra mondstuk nodig hebben dan kan je dat er altijd nog bij kopen. Verder is de V8 Absolute een geweldige steelstofzuiger, waarmee je zo’n 25-40 minuten kan stofzuigen. Dit is wat korter dan sommige andere steelstofzuigers, maar het zuigresultaat is ook veel beter, zelfs op tapijt door de meegeleverde gemotoriseerde borstel die het vuil los klopt.

Daarnaast biedt Dyson altijd een MAX-turbostand, waarmee je echt extreem veel zuigkracht krijgt, maar je accu is dan wel binnen 10 minuten leeg. Wel ideaal dus als je een smerig tapijt hebt, en professionele zuigkracht wil. Met ongeveer 80 decibel is de steelstofzuiger vrij lawaaiig, maar dit zie je meestal bij steelstofzuigers.

Dyson biedt in alle steelstofzuigers een handig systeem om de stofbak zonder stofwolken te legen, en de motor is uitneembaar, waardoor je de Dyson Absolute zelfs als krachtige kruimelzuiger kan gebruiken. Kortom, het is geen goedkope stofzuiger, maar zeker wel een heel goede.

Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2
7.5/10

Niet kopen: minder goede prestaties dan de steelstofzuigers

Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

Als laatste zijn er de Dyson sledestofzuigers. Vroeger zag je nog regelmatig de klassieke cycloonstofzuigers waar Dyson mee bekend is geworden, maar dit zijn nu bijna allemaal steelstofzuigers. Voor de sledestofzuiger kiest Dyson voor de Big Ball serie. Toch raden we je niet aan om te kiezen voor een de Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 stofzuiger aanraden.

Zoals elke Dyson is deze natuurlijk ook zakloos, van goede bouwkwaliteit en niet goedkoop. De Big Ball stofzuiger zet zichzelf weer overeind als hij omvalt, waardoor je de stofzuiger makkelijk achter je aan kan slepen, zelfs om hoekjes en meubels heen. Met 80 decibel maakt de stofzuiger best wat lawaai, maar het zuigresultaat is dan ook opvallend goed. Dit komt mede door de gemotoriseerde zuigmond, die vuil extra goed losklopt.

Dyson kruimeldieven en kruimelzuigers

Wil je geen steelstofzuiger, maar wel een Dyson stofzuiger? Dan kan je nog kiezen voor de losse Dyson V7 Trigger kruimelzuiger. Het is een prijzige kruimelzuiger, maar hij gaat dan ook langer mee (30 minuten), is lichter(1,2 kilo), en aanzienlijk krachtiger dan bijna alle andere kruimelzuiger.

Voor een kruimelzuiger is het dus echt topkwaliteit, zij het ook aan de lawaaiige kant met 85 decibel. Bedenk hierbij wel even goed dat je voor ongeveer dezelfde prijs een volledige Dyson steelstofzuiger kan kopen, die bijna allemaal de optie bieden om de motor uit te nemen en om te bouwen tot kruimelzuiger. Tenzij je puur en alleen een kruimelzuiger wil, is dat dus meestal een verstandiger idee qua prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is de beste Dyson stofzuiger voor mij?

Dyson biedt vooral de beste steelstofzuigers. Ga je een Dyson steelstofzuiger kopen, dan is het dus vooral een vraag wat je budget is. Hoe groter je budget, hoe beter de steelstofzuiger. Maar alle Dyson steelstofzuigers bieden een gemotoriseerde zuigmond, enorme zuigkracht, en een redelijke tot goede gebruiksduur.

Uiteraard is de duurste Dyson stofzuiger, de Dyson V15 één van de beste steelstofzuigers die je kan vinden. Een wat goedkoper model die ook van topklasse is, dan is zowel de V11 en V10 een goede keuze.

Mocht je echt uitsluitend op zoek zijn naar een Dyson kruimeldief, dan zou je voor de V7 Trigger kruimelzuiger kunnen kiezen. Bedenk hierbij dat een gewone Dyson steelstofzuiger meestal niet heel veel duurder is.

Als laatste biedt Dyson ook gewone stofzuigers, zonder zak. De beste daarbij is de Dyson Big Ball Absolute 2, maar die raden we af ondanks de hoge zuigkracht en het mooie ontwerp – in het dagelijks gebruik presteert de Big Ball een stuk minder goed.

Dyson staat aan de wieg van de zakloze stofzuiger, met de eerste zakloze stofzuiger ter wereld in 1983. Ze hebben de cycloontechnologie die standaard is in de zakloze cycloonstofzuigers, ontworpen. Je ziet deze nu steeds meer en Dyson is zeker het beste hier in geworden.

Je vindt dan ook geen Dyson stofzuigers met zak. Dyson richt zich echt op het leveren van topkwaliteit en daar hoort ook een fors prijskaartje bij.

Goedkope Dyson stofzuigers vind je sowieso niet, en ook in de middenklasse heb je niet heel veel keus. Ga je voor een Dyson stofzuiger, dan zal je dus de portemonnee moeten trekken, maar je krijgt dan ook echt topkwaliteit.

Veelgestelde vragen over Dyson stofzuigers

En, niet onbelangrijk, het zijn volgens ons ook de mooiste stofzuigers die je kan vinden: het oog wil ook wat. Je zal vooral veel Dyson steelstofzuigers zien, maar er zijn ook enkele ‘gewone’ Dyson sledestofzuigers, een kruimeldief (maar de steelstofzuigers zijn eigenlijk standaard ook als kruimeldief te gebruiken), en er is ook de Dyson robotstofzuiger 360 Heurist, maar deze robotstofzuiger kunnen we helaas niet aanraden.

Hoe lang is de garantie op Dyson stofzuigers?

Zoals bij de meeste merken is de garantie op Dyson stofzuigers 2 jaar. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen op de garantie, lees meer hierover op de officiële website van Dyson.

Wat is de prijs-kwaliteitsverhouding bij Dyson stofzuigers?

De prijs-kwaliteitsverhouding van Dyson stofzuigers is redelijk, maar ze zitten wel allemaal in het topsegment. Dat geldt voor zowel de prijs als de kwaliteit, maar een goedkope Dyson stofzuiger zul je niet vinden.

Zijn er extra zuigmonden voor Dyson stofzuigers te koop?

Ja, maar de meeste Dyson stofzuigers, zeker de Dyson steelstofzuigers, hebben standaard al meerdere zuigmonden meegeleverd. Let er vooral op dat in jouw variant ook de gemotoriseerde borstel meegeleverd wordt, als je tapijt volledig schoon wil hebben.

Wat is de beste Dyson stofzuiger voor mij?

Als je op zoek bent naar een Dyson steelstofzuiger, is het vooral de vraag wat je budget is. Kies overeenkomstig je budget voor de Dyson V8 Absolute (of Absolute +), de Dyson Cyclone V10 of de beste steelstofzuiger, de Dyson V11 Absolute Extra. Mocht je op zoek zijn naar een gewone stofzuiger, dan is de Dyson Big Ball Absolute 2 een goede keuze.

Bestaan er Dyson stofzuigers met zak?

Nee, Dyson biedt uitsluitend stofzuigers aan zonder zak. Sterker nog, Dyson heeft de cycloontechnologie als eerste uitgevonden.