logo
Reviews
Beste steelstofzuigers van 2020 volgens StofzuigerPro.nl

Beste steelstofzuigers van 2020

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 2 februari 2020

Steelstofzuigers zijn vandaag de dag in 2020 de meest populaire keuze bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Nooit meer het probleem van een te korte kabel en dankzij het lage gewicht is een steelstofzuiger eenvoudig in gebruiksgemak en biedt het de flexibiliteit die een normale stofzuiger niet kan evenaren. Met een groot aanbod in deze groeiende markt helpen wij met het kiezen van de beste steelstofzuiger.

StofzuigerPro’s selectie van de beste steelstofzuigers

Afhankelijk van jouw huis, de vloeren en tapijten, de oppervlakte, koop jij de beste steelstofzuiger die bij jou past. Hieronder vind je onze persoonlijke selectie steelstofzuigers, ieder perfect voor verschillende situaties en budgetten.

8.4/10

Beste steelstofzuiger voor de ultieme kracht en flexibiliteit

Dyson V11

 • Beste koop 2020: gekozen als beste steelstofzuiger
 • Verbetering op de V10: een nieuwere, sterkere motor
 • Vloertype detectie: nieuwe vloermond past zich aan aan het vloertype
 • LCD scherm: altijd zicht op de huidige zuigstand en batterij
 • Oplaadstation: volledig opladen in 4,5 uur
 • Lichtgewicht: flexibel stofzuigen tot de hoogste plekjes en trappen
 • HEPA 13: filter kan worden schoongemaakt en hoeft niet worden vervangen
 • Geen aan/uit modus, je houdt de knop actief ingedrukt
 • Topkwaliteit komt ook met een prijskaartje

De Dyson V11 is de krachtigste steelstofzuiger van het moment. Met flinke verbeteringen ten opzichte van de V10 in gebruikersgemak, maakt het de V11 het overwegen waard voor extra flexibiliteit en comfort tijdens het stofzuigen.

Uiterlijk 7 juli in huis via bol voor €550.38
Dyson V8 Absolute Pro Steelstofzuiger Review
7.9/10

Beste goedkope Dyson steelstofzuiger

Dyson V8

 • Power: de V8 motor is perfect voor een duur van 20 - 40 minuten
 • Veel opzetstukken: 5 verschillende uitvoeringen met verschillende opzetstukken
 • Flexibel in gebruik: maak trappen, kiertjes en hoge plekken eindelijk goed schoon
 • Lichtgewicht: je beweegt vrij door huis met deze lichte steelstofzuiger
 • Geen stofzuigerzakken meer: leeg het reservoir & you’re done!
 • Stofzuigen was nog nooit zo eenvoudig

De Dyson V8 is een krachtige steelstofzuiger, perfect voor kleinere huizen en appartementen. Een kortere batterijduur en het gebruikersgemak is nog iets minder verfijnd dan bij de V10 en 11, maar dan kost de V8 ook al snel 200+ minder.

Uiterlijk 7 juli in huis via bol voor €352.67
Dirt Devil 767-1 steelstofzuiger
8.2/10
Budget

Beste goedkope steelstofzuiger

Dirt Devil 767-1

 • 20-35 minuten: tijdens gebruik in combinatie met de Turbomodus
 • Dierenharen: met de Turbomodus zijn de grootste pluisballen zo weg
 • Twee vloertypen: geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt
 • Lage prijs: kost minder dan een derde dan de high-end Dyson V11
 • Aan/uit knop: Actief stofzuigen zonder iets ingedrukt te houden
 • Parkeerstand: De steelstofzuiger blijft automatisch rechtopstaan wanneer deze oplaadt
 • Geen parketborstel voor houten vloeren en werkt minder op hoogpolig tapijt
 • Geen docking-station, opladen gaat via een stekker

Koop de Dirt Devil 767-1 als extra stofzuiger, of als je op zoek bent naar een steelstofzuiger voor een kleiner huis (<100m2). Van prima kwaliteit en geschikt voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt met de combi-borstel.

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €147
Dyson V10 Absolute Steelstofzuiger
8.8/10

Beste koop steelstofzuiger voor extreme zuigkracht

Dyson V10

 • Extreme zuigkracht: resultaat dan normale stofzuigers werken
 • Goede accuduur: uitstekende levensduur van de batterij
 • Veel opzetstukken: voor elk type tapijt of vloer (en tot de rand!)
 • Grote oppervlaktes: geweldig voor grote huizen dankzij het kleine formaat
 • Grote inhoud: met 0.75L en het schietmechanisme is schoonmaken ook zeer eenvoudig
 • Energiebesparend: de Dyson staat enkel aan als je aan de trigger trekt
 • Opzetstukken zijn handig maar moeten wel worden verwisseld

De Dyson V10 is een zeer krachtige steelstofzuiger, perfect voor grote huizen en appartementen. Het gebruikersgemak is minder verfijnd dan bij de vernieuwde V11, maar dan kost de Dyson V10 ook al snel 100,- minder.

Waar moet je op letten bij het kopen van een steelstofzuiger?

De drie belangrijkste punten waar je op moet letten zijn de verschillende type vloeren in jouw huis, de zuigkracht van de steelstofzuiger en het gebruiksgemak dat deze met zich meebrengt. Vooral huishoudens met hoogpolig tapijt, houten vloeren en huisdieren kunnen een flink voordeel halen uit het kiezen van de juiste steelstofzuiger. 

Een combinatie van verschillende vloertypen betekent in essentie dat je moet kiezen voor een wat krachtiger model met de juiste opzetstukken. 

Voor hoogpolig tapijt heb je een zeer krachtige steelstofzuiger nodig

Steelstofzuiger voor hoogpolig tapijt

De meeste steelstofzuigers hebben weinig problemen met laagpolig tapijt: de zuigkracht is voldoende en de meegeleverde opzetstukken presteren voldoende om deze schoon te houden. Hoogpolig tapijt vormt een ander probleem. Extra zuigkracht is hiervoor vereist en een Turbo Modus doet wonderen. Elke Dyson steelstofzuiger die wordt geleverd met mini-turboborstel is een goede match voor hoogpolig tapijt.

Voor hoogpolig tapijt is een steelstofzuiger met parket borstel zuigmond aangeraden

Steelstofzuiger voor houten vloeren

Het is belangrijk dat houten vloeren extra aandacht krijgen, zeker als het op stofzuigen aankomt. Het voorkomen van lelijke krassen is een belangrijk punt. Kies daarom voor een steelstofzuiger met een parketborstel, zoals de Dyson V11 Parquet of de goedkopere V8 Parquet.

Voor dierenharen raden we een steelstofzuiger met extra zuigkracht en turbo-modus aan

Steelstofzuiger voor dierenharen

Een huisdier brengt veel plezier met zich mee, maar dit komt gepaard met verharing. Vooral banken, stoelen en tapijten zijn het slachtoffer. Het beste wat je kan doen is kiezen voor een steelstofzuiger met speciale opzetstukken voor dierenharen. Daarnaast moet de stofzuiger een hoge zuigkracht hebben om meubels en dikkere tapijten grondig te ontdoen van dierenharen. Deze drie Dyson’s met gemotoriseerde mini-turboborstel is speciaal voor het opzuigen van dierenharen op alle soorten tapijt en stoffen meubels.

Waar letten wij op tijdens onze keuze?

Steelstofzuigers worden op twee aspecten beoordeeld. Het gebruiksgemak: comfort, gewicht en opzetstukken. Daarnaast beoordelen we op de prestatie: zuigkracht, batterijduur en accu-oplaadtijd. Dit zijn de belangrijkste kenmerken om een weloverwogen beslissing te maken.

1. Gebruiksgemak van een steelstofzuiger: waar let je op?

Gewicht van de steelstofzuiger

Een lichte steelstofzuiger is makkelijker te hanteren dan de zwaardere modellen. Tijdens het schoonmaken van vloer oppervlaktes maakt het gewicht minder uit, maar wanneer je hogere plekken moet bereiken speelt het gewicht wel een rol. 

Hogere plekken bereiken met een normale stofzuiger, dan til je enkel de stang op. Een steelstofzuiger til je volledig op als je hogere plekken wilt bereiken.

Opzetstukken en zuigmonden

De zuigmonden van een stofzuiger maken een groot verschil tussen prestaties op verschillende vloertypen. Een combi-borstel, geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt, is standaard op de meeste steelstofzuigers. Voor parket kies je een speciale zuigmond die krassen voorkomt. Voor hoogpolig tapijt en dierenharen is een mini-turboborstel een zeer handig opzetstuk.

Comfort en gebruik

Het is belangrijk dat een steelstofzuiger ook bij langere schoonmaak sessies comfortabel te gebruiken blijft. Zo beoordelen we de wendbaarheid, de mogelijkheid om lastige plekken te bereiken, de bediening en andere gemaks functies: zo is een geïntegreerde kruimeldief een zeer handige toevoeging.

2. Prestaties van een steelstofzuiger: waar let je op?

Zuigkracht

Sinds kort hebben steelstofzuigers eindelijk de zuigkracht van normale stofzuigers weten te bereiken. Zuigkracht is vooral van belang op lastigere type vloeren, zoals laag- en hoogpolig tapijt. Vooral bij hoogpolig tapijt wisten steelstofzuigers voor langere tijd geen indruk te maken. Met de komst Dyson V11 en de Miele Triflix HX1 zijn er wel degelijk stofzuigers die de zuigkracht hebben die je wilt zien bij een stofzuiger.

Batterijduur

Steelstofzuigers zijn niet afhankelijk van een snoer. Erg handig, maar dit betekent wel dat je rekening moet houden met de batterijduur. Als je in een keer het hele huis wil schoonmaken, heb je een sterke accu nodig die minimaal 30 tot 40 minuten kan zuigen. Doe je steeds een paar kamers of is je huis niet gigantisch, dan is 20 tot 30 minuten vaak meer dan voldoende voor een grondige schoonmaakklus. 

Nieuwe modellen beschikken vaker over een betere accuduur. De meeste steelstofzuigers maken gebruik van lithium-ion batterijen en deze technologie heeft de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet. Helaas is er ook een correlatie tussen de batterijduur en de prijs. Duurdere modellen beschikken vaak over de krachtigere batterij die tot 60 minuten kunnen stofzuigen. De Miele Triflix HX1 Pro Infinity beschikt wordt geleverd met twee accu’s, voor een maximale batterijduur van 120 minuten.

 • Je wilt meer flexibiliteit en wendbaarheid
  Als je helemaal klaar bent met de restricties van een reguliere stofzuiger. Geen gedoe meer met een snoer die blijft haken of net niet lang genoeg is om de keuken mee te pakken. De flexibiliteit van een steelstofzuiger maakt stofzuigen echt een eenvoudigere klus waar je bijna sierlijk het huis kan schoonmaken, zonder lomp tegen meubels aan te knallen.
 • Als je extra ruimte wilt besparen
  Een steelstofzuiger neemt vooral verticaal ruimte in, waardoor deze een stuk eenvoudiger op te bergen is dan reguliere stofzuigers. Dit is vooral erg handig als je een kleine inbouwkast hebt of een klein appartement.
 • Je neemt graag lang de tijd
  Als je graag je tijd neemt om het huis grondig schoon te maken en niet vast wil zitten aan een tijdrestrictie door een lege accu. Kies anders voor een steelstofzuiger met vervangbare accu, zoals de nieuwe Miele Triflix HX1 Pro Infinity.
 • Je hebt last van extreme astma
  Als je de beste luchtfiltratie nodig hebt om te helpen bij de behandeling van astma of andere serieuze allergieën.
 • Als je liever niet al te veel geld uitgeeft
  Steelstofzuigers zijn een stuk duurder dan reguliere stofzuigers. Voor de prijs van een goede mid-range steelstofzuiger, koop je al een topklasse stofzuiger met snoer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie Dyson V11 Dyson V10 Dyson V8 Dirt Devil 767-1
Afmetingen verpakking 90 x 27 x 15 cm 87 x 27 x 18 cm 74,7 x 27,5 x 16,4 cm
Artikelnummer 268700-01 226397-01 227296-01 DD767-2
Draadloos Ja Ja Ja Ja
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar 2 jaar 2 jaar
Gebruikstijd hoogste stand 5 5 7
Gebruikstijd laagste stand 60 60 40 35
Geluidsniveau 84 dB 87 dB 82 dB 76 dB
Gewicht 6,8 kg 6 kg 5,4 kg
Gewicht verpakking 6820 gram 6000 gram 5449 gram
Hepa luchtfilter HEPA 14 HEPA 13 Hepa Geen HEPA-filter
Inhoud opvangreservoir 0,8 liter 0,8 liter 0,5 liter 0,6 liter
Kleur Blauw Koper | Nikkel Geel/Oranje Blauw,Zilver
Merk Dyson Dyson Dyson Dirt Devil
Model V11 Absolute V10 Absolute V8 Absolute
Oplaadbaar Ja Ja Ja
Oplaadtijd 270 minuten 210 minuten 300 minuten 240 minuten
Product afmetingen (h x b x l) 261 x 25 x 1286 cm 126,6 x 25 x 25,6 cm 21 x 25 x 124,3 cm 109 x 24 x 26 cm
Reparatie type Carry-in Carry-in Pick-up en return
Taal garantiebewijs Nederlands Nederlands
Taal handleiding Nederlands Engels | Nederlands
Type stofopvang Zakloos Zakloos Zakloos Zakloos
Type zuigmond Turbozuigmond | Parketzuigmond | Kierenzuigmond | Kleine zuigmond | Dierenhaarborstel | Meubelzuigmond Combizuigmond | Parketzuigmond | Kierenzuigmond | Kleine zuigmond Combizuigmond | Kierenzuigmond Combizuigmond
Vermogen 545 Watt 525 Watt 425 Watt
Verpakkingsinhoud Dyson V11 Absolute Torque vloerzuigmond Fluffy vloerzuigmond (parketborstel) combinatie-accessoire kierenzuiger gemotoriseerde miniborstel zachte afstofborstel hardnekkig vuil borstel muurstation accessoire houder voor op de stang Dyson V10 Absolute, Direct aangedreven vloerzuigmond: geschikt voor harde vloeren en tapijt, Vloerzuigmond met zachte roller: geschikt voor harde vloeren, Combinatie accessoire, Kierenzuiger, Gemotoriseerde miniborstel, Zachte afstofborstel, Handig oplaadstation Fluffy vloerzuigmond, Gemotoriseerde turboborstel, Combinatie-accessoire, Kierenzuiger, Gemotoriseerde miniborstel
Voedingstype Accu Accu Accu
Voltage 0 V 29,4 V 21,6 V