Beste steelstofzuigers van 2020 volgens StofzuigerPro.nl

Beste steelstofzuigers van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 16 juli 2021

Steelstofzuigers hebben in 2020 een flinke update gekregen. Veel merken brachten nieuwe modellen uit en het is in 2021 de meest populaire keuze bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Nooit meer het probleem van een te korte kabel en dankzij het lage gewicht is een steelstofzuiger eenvoudig in gebruiksgemak en biedt het de flexibiliteit die een normale stofzuiger niet kan evenaren. Met een groot aanbod in deze groeiende markt helpen wij met het kiezen van de beste steelstofzuiger.

Beste koop van 2024
Beste steelstofzuiger voor de ultieme kracht en flexibiliteit

Dyson V11

 • De beste beste high-end steelstofzuiger
 • Nieuwe, sterkere motor
 • Zuigmond past zich automatisch aan op vloertype
 • LCD scherm voor zuigstand en batterij
 • Volledig opladen in 4,5 uur
 • Lichtgewicht en zeer flexibel in gebruik
 • HEPA-13 filter is wasbaar

Top 5 steelstofzuigers

Afhankelijk van jouw huis, de vloeren en tapijten, de oppervlakte, koop jij de beste steelstofzuiger die bij jou past. Hieronder vind je onze persoonlijke selectie steelstofzuigers, ieder perfect voor verschillende situaties en budgetten.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?

Dyson V11

Koop de V11 als je op zoek bent naar een extreem krachtige, high-end steelstofzuiger die het stofzuigen nog eenvoudiger maakt.
Dyson V10 Absolute Steelstofzuiger

Dyson V10

Koop de Dyson V10 als je de kracht van een reguliere stofzuiger wilt in de vorm van een steelstofzuiger, maar niet de hoofdprijs wilt betalen voor de Dyson V11.
Dyson V8 Absolute Pro Steelstofzuiger Review

Dyson V8

Koop de Dyson V8 als je de kracht van een reguliere stofzuiger, maar met de vorm en flexibiliteit van een steelstofzuiger. Het instapmodel van de huidige Dyson stofzuigers, maar hiermee perfect voor kleinere huizen.
Dirt Devil 767-1 steelstofzuiger
Budget

Dirt Devil 767-1

Koop de Dirt Devil 767-1 als extra stofzuiger, of als je op zoek bent naar een steelstofzuiger voor een kleiner huis (<100m2). Van prima kwaliteit en geschikt voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt met de combi-borstel.
Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Voor hoogpolig tapijt heb je een zeer krachtige steelstofzuiger nodig

Steelstofzuiger voor hoogpolig tapijt

De meeste steelstofzuigers hebben weinig problemen met laagpolig tapijt: de zuigkracht is voldoende en de meegeleverde opzetstukken presteren voldoende om deze schoon te houden. Hoogpolig tapijt vormt een ander probleem. Extra zuigkracht is hiervoor vereist en een Turbo Modus doet wonderen. Elke Dyson steelstofzuiger die wordt geleverd met mini-turboborstel is een goede match voor hoogpolig tapijt.

Voor hoogpolig tapijt is een steelstofzuiger met parket borstel zuigmond aangeraden

Steelstofzuiger voor houten vloeren

Het is belangrijk dat houten vloeren extra aandacht krijgen, zeker als het op stofzuigen aankomt. Het voorkomen van lelijke krassen is een belangrijk punt. Kies daarom voor een steelstofzuiger met een parketborstel, zoals de Dyson V11 Parquet of de goedkopere Dyson V8 Parquet.

Voor dierenharen raden we een steelstofzuiger met extra zuigkracht en turbo-modus aan

Steelstofzuiger voor dierenharen

Een huisdier brengt veel plezier met zich mee, maar dit komt gepaard met verharing. Vooral banken, stoelen en tapijten zijn het slachtoffer. Het beste wat je kan doen is kiezen voor een steelstofzuiger met speciale opzetstukken voor dierenharen.

Daarnaast moet de stofzuiger een hoge zuigkracht hebben om meubels en dikkere tapijten grondig te ontdoen van dierenharen. Deze drie Dyson’s met gemotoriseerde mini-turboborstel zijn speciaal voor het opzuigen van dierenharen op alle soorten tapijt en stoffen meubels.

Waar letten wij op tijdens onze keuze?

Steelstofzuigers worden op twee aspecten beoordeeld. Het gebruiksgemak: comfort, gewicht en opzetstukken. Daarnaast beoordelen we op de prestatie: zuigkracht, batterijduur en accu-oplaadtijd. Dit zijn de belangrijkste kenmerken om een weloverwogen beslissing te maken.

Gebruiksgemak van een steelstofzuiger: waar let je op?

Gewicht van de steelstofzuiger

Het verschil tussen een stofzuiger met lichtgewicht en een zwaarder model is groot. Dit is zeker het geval bij een handzaam model als de steelstofzuiger. Tijdens het schoonmaken van de vloer maakt het gewicht minder uit, maar wanneer je hogere plekken moet bereiken speelt het gewicht wel een rol.

Hogere plekken bereiken met een normale stofzuiger, dan til je enkel de stang op. Een steelstofzuiger til je volledig op als je hogere plekken wilt bereiken.

Opzetstukken en zuigmonden

De zuigmonden van een stofzuiger maken een groot verschil tussen prestaties op verschillende vloertypen. Een combi-borstel, geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt, is standaard op de meeste steelstofzuigers. Voor parket kies je een speciale zuigmond die krassen voorkomt. Voor hoogpolig tapijt en dierenharen is een mini-turboborstel een zeer handig opzetstuk.

Comfort en gebruik

Het is belangrijk dat een steelstofzuiger ook bij langere schoonmaak sessies comfortabel te gebruiken blijft. Zo beoordelen we de wendbaarheid, de mogelijkheid om lastige plekken te bereiken, de bediening en andere gemaks functies: zo is een geïntegreerde kruimeldief een zeer handige toevoeging.

Prestaties van een steelstofzuiger: waar let je op?

Zuigkracht: Sinds kort hebben steelstofzuigers eindelijk de zuigkracht van normale stofzuigers weten te bereiken. Zuigkracht is vooral van belang op lastigere type vloeren, zoals laag- en hoogpolig tapijt. Vooral bij hoogpolig tapijt wisten steelstofzuigers voor langere tijd geen indruk te maken.

Met de komst Dyson V11 en de Miele Triflix HX1 zijn er wel degelijk stofzuigers die de zuigkracht hebben die je wilt zien bij een stofzuiger.

Batterijduur: Steelstofzuigers zijn niet afhankelijk van een snoer. Erg handig, maar dit betekent wel dat je rekening moet houden met de batterijduur. Als je in een keer het hele huis wil schoonmaken, heb je een sterke accu nodig die minimaal 30 tot 40 minuten kan zuigen. Doe je steeds een paar kamers of is je huis niet gigantisch, dan is 20 tot 30 minuten vaak meer dan voldoende voor een grondige schoonmaakklus.

Nieuwe modellen beschikken vaker over een betere accuduur. De meeste steelstofzuigers maken gebruik van lithium-ion batterijen en deze technologie heeft de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet. Helaas is er ook een correlatie tussen de batterijduur en de prijs.

Duurdere modellen beschikken vaak over de krachtigere batterij die tot 60 minuten kunnen stofzuigen. De Miele Triflix HX1 Pro Infinity beschikt wordt geleverd met twee accu’s, voor een maximale batterijduur van 120 minuten.

 • Je wilt meer flexibiliteit en wendbaarheid
  Als je helemaal klaar bent met de restricties van een reguliere stofzuiger. Geen gedoe meer met een snoer die blijft haken of net niet lang genoeg is om de keuken mee te pakken. De flexibiliteit van een steelstofzuiger maakt stofzuigen echt een eenvoudigere klus waar je bijna sierlijk het huis kan schoonmaken, zonder lomp tegen meubels aan te knallen.
 • Als je extra ruimte wilt besparen
  Een steelstofzuiger neemt vooral verticaal ruimte in, waardoor deze een stuk eenvoudiger op te bergen is dan reguliere stofzuigers. Dit is vooral erg handig als je een kleine inbouwkast hebt of een klein appartement.
 • Je neemt graag lang de tijd
  Als je graag je tijd neemt om het huis grondig schoon te maken en niet vast wil zitten aan een tijdrestrictie door een lege accu. Kies anders voor een steelstofzuiger met vervangbare accu, zoals de nieuwe Miele Triflix HX1 Pro Infinity.
 • Je hebt last van extreme astma
  Als je de beste luchtfiltratie nodig hebt om te helpen bij de behandeling van astma of andere serieuze allergieën.
 • Als je liever niet al te veel geld uitgeeft
  Steelstofzuigers zijn een stuk duurder dan reguliere stofzuigers. Voor de prijs van een goede mid-range steelstofzuiger, koop je al een topklasse stofzuiger met snoer.

Reviews van de beste steelstofzuigers

 • De beste beste high-end steelstofzuiger
 • Nieuwe, sterkere motor
 • Zuigmond past zich automatisch aan op vloertype
 • LCD scherm voor zuigstand en batterij
 • Volledig opladen in 4,5 uur
 • Lichtgewicht en zeer flexibel in gebruik
 • HEPA-13 filter is wasbaar
 • Geen aan/uit modus
 • Topkwaliteit met een prijskaartje
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Dyson-V11-Absolute.jpg

Een lange batterijduur, extreme zuigkracht en gebruiksvriendelijke verbeteringen: de Dyson V11 is in elk opzicht een verbetering op de V10 uit 2018. Met een flink prijskaartje is de Dyson V11 niet goedkoop, maar het is de beste stofzuiger van het moment.

Dyson’s laatste ontwikkeling voor de V11 is het Torque-opzetstuk, wat zich automatisch aan het vloertype aanpast. Zo wissel je een stuk minder tussen de verschillende opzetstukken. Ook handig, het nieuwe LCD scherm. Deze toont de huidige zuigstand en de batterij consumptie. Het nieuwe opzetstuk past zich automatisch aan op elk type vloer en maakt de Dyson V11 Absolute de beste (steel)stofzuiger die van het moment.

Verbeteringen van de Dyson V11 ten opzichte van de V10

Op het eerste oog verschilt de Dyson V11 weinig met de V10. Hetzelfde basisontwerp wordt gehanteerd door Dyson: een ruime opvangbak gevolgd door een krachtige motor. Vooral een vooruitgang in dagelijks gebruik is het Torque opzetstuk dat zich automatisch aan het vloertype aanpast. Hieronder alle verbeteringen ten opzichte van Dyson’s V10 steelstofzuiger.

 • Krachtigere motor gecombineerd met een betere batterij
 • Torque-opzetstuk past de zuigkracht en borstel automatisch aan op het vloertype
 • Handig LCD display toont zuigstand en overige accucapaciteit
 • Clip-on aan de stang om een van de twee borstels altijd bij de hand te hebben

Op het eerste oog verschilt de Dyson V11 weinig met de V10. Hetzelfde basisontwerp wordt gehanteerd door Dyson: een ruime opvangbak gevolgd door een krachtige motor. Vooral een vooruitgang in dagelijks gebruik is het Torque opzetstuk dat zich automatisch aan het vloertype aanpast. Hieronder alle verbeteringen ten opzichte van Dyson’s V10 steelstofzuiger.

De nieuwe V11 motor is echter nog een stap krachtiger (20% volgens Dyson) die wordt gevoed door een verbeterde batterij. De nieuwe motor is iets zwaarder, maar is hierdoor beter gebalanceerd en voelt goed in de hand.

Het LCD scherm, aan de bovenkant van de stofzuiger toont nu de huidige stand en hoeveel minuten/seconden de batterij het volhoudt. Een goede verbetering ten opzichte van de V10, waar de batterij indicatie alles behalve exact is. Qua vormgeving zijn er ook enkele kleine verschillen. De maten zijn net anders: zo is het oplaadstation net wat breder dan bij de vorige versie.

De verbeteringen die zijn doorgevoerd in de V11 maken het een interessante koop als je op zoek bent naar een comfortabele draadloze stofzuiger zonder in te leveren op zuigkracht. Een paar aanpassingen die wij graag hadden gezien: een constante aan/uit knop, in plaats van constant actief de trekker indrukken.

Zuigkracht en batterijduur bij dagelijks gebruik

Naast de nieuwe en krachtige motor bevat de Dyson V11 ook een verbeterde batterij die het volgens Dyson op de Eco stand 60 minuten volhoudt.  Deze verbetering zorgt ervoor dat de V11 de accuduur van de V10 evenaart, maar met nog meer zuigkracht.

Nieuw is het LCD scherm aan de bovenkant van de motor. Waarom een LCD vastkoppelen aan een stofzuiger? Handiger dan je denkt, zeker bij een draadloos model. Je ziet direct welke stand er wordt gebruikt: Eco, Medium of Boost. De timer geeft zeer precies in minuten en seconden aan hoe lang de V11 nog gebruikt kan worden voordat de batterij leeg is.

Zodra je het nieuwe Torque opzetstuk bevestigd, zal de Medium overschakelen naar Auto. Het Torque opzetstuk bepaald zelf de zuigkracht afhankelijk van het vloertype. Extra makkelijk, zo wissel je minder van opzetstukken tijdens het schoonmaken en gebruik je altijd de juiste stand.

Net als bij alle andere modellen uit de V-series, zoals de Dyson V8 en de Dyson V10, is de batterij niet te vervangen. Oftewel, ben je na een uur stofzuigen op de Eco stand nog niet klaar? Dan kan je de V11 rustig opladen binnen 3,5 uur aan het oplaadstation dat wordt meegeleverd.

Onderhoud kost weinig moeite

Alle modellen sinds de V10 hebben een grotere opvangbak bak van 0.75 liter. Hierdoor kan je nog wat langer stofzuigen zonder eerst de bak te moeten legen. Zodra de opvangbak is gevuld met stof en viezigheid loop je naar de afvalemmer, richt je de opvangbak en trek je de trekker over. Resultaat: alle viezigheid in de afvalemmer, zonder zelf vieze vingers te krijgen.

De bak wordt geleegd door de trekker aan het uiteinde te openen en de opvangbak naar voren te schuiven. Hierdoor schiet het vuil uit de opvangbak zonder dat je vieze vingers krijgt. Handig en snel, nooit meer gedoe met stofzuigerzakken.

Dyson maakt gebruik van een HEPA 13 filter in de V11. Dit betekent dat 99,95% van alle stofdeeltjes kleiner dan 0,3 micrometer worden tegengehouden. Perfect als je een steelstofzuiger als je last hebt van allergieën.

Het schoonmaken van de Dyson V10 gaat gemakkelijker dan het oudere V8 model uit 2016. De opvangbak van de V10 is met 0.75 liter toch maar liefst 50% groter. De bak legen? Met de trigger schiet de bak open en je leegt deze bij het afval, zonder zelf met de viezigheid in aanraking te komen.

De stofzuiger voelt door het grotere reservoir ook groter aan, maar qua gewicht is de stofzuiger alles behalve te zwaar. Hij is eenvoudig op te tillen en spinnenwebben in hoge hoeken kosten ook geen spierkracht.

Klaar? Hang de V10 op aan het oplaadstation en binnen 3,5 uur is deze weer volledig opgeladen. Het oplaadstation kan je zelf monteren aan de muur, handig in de kist of als trofee aan de muur (als je echt overtuigd bent door de looks van de V10).

De ingebouwde HEPA filter hoeft niet te worden vervangen. Deze kan simpel onder de kraan worden afgespoeld en schoongemaakt. Let op dat je de filter dan volledig laat drogen, anders kan deze de motor volledig stukmaken.

 • Extreme zuigkracht: 125.000 RPM
 • Goede accuduur: lange levensduur van de batterij
 • Opzetstukken: tapijt, houten vloeren, dierenharen.. voor alles
 • Bewegingsvrijheid perfect voor grotere huizen - geen snoer
 • 0.75L opvangbak met schietmechanisme maakt het legen supereenvoudig
 • Energiebesparing: de Dyson staat enkel aan als je aan de trigger trekt
 • Opzetstukken zijn handig maar moeten wel worden verwisseld
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Dyson-V10-Absolute.jpg

De Dyson V10-series zijn indrukwekkende steelstofzuigers. De zeer sterke V10 motor zorgt voor een lange accuduur in combinatie met een sterke zuigkracht. In de praktijk presteert de V10 hoog in de accuduur, zuigkracht en gebruiksgemak. Met deze steelstofzuiger haal je een echte multi-tool in huis voor de komende jaren. De opzetstukken maken de V10 Absolute perfect voor elke situatie en de langere accuduur maakt het een steelstofzuiger geschikt voor grotere huishoudens.

Dyson verkoopt gemak, kracht en comfort in de stijlvolle V10 Absolute steelstofzuiger. Duidelijk is de aandacht voor detail, maar dat komt wel met een hogere prijs dan de gemiddelde stofzuiger. De V10 is op de V11 na de meest high-end steelstofzuiger van Dyson en komt met net zoveel kracht als een reguliere stofzuiger, maar dan in een lichtgewicht ontwerp.

Dagelijks gebruik van de Dyson V10: goede accuduur en een brandschoon resultaat

De krachtige V10 motor bewijst zich direct bij het eerste gebruik. De prestaties zijn op elk oppervlakte geweldig, maar dat mag ook wel met een maximale zuigkracht van 125.000 RPM.

De stofzuiger voelt niet te zwaar in de hand, waardoor deze flexibel kan worden ingezet. Je loopt eenvoudig met de V10 de trap op, zuigt stof op plekken waar je eerder niet bijkwam en dankzij de verschillende opzetstukken zorgen ervoor dat je huis nog nooit zo schoon is geweest. Stofzuigen met een steelstofzuiger van kwaliteit is een wereld van verschil vergeleken met een klassiek stofzuigermodel.

Batterijduur van de Dyson V10

Dyson belooft een batterijduur van 45 tot 60 minuten. In theorie klopt dit, maar de ervaring leert dat in de praktijk dit eerder 25 tot 35 minuten is, voldoende voor de meeste grote huizen. Sommige opzetstukken hebben bewegende onderdelen, die ook gebruik maken van de batterij.

Daarnaast wissel je tijdens het stofzuigen tijdens de drie standen: turbo, normaal en minimaal. De turbo-modus wordt veelal minimaal gebruikt, omdat deze echt zeer krachtig is. Voor de meeste klussen biedt de normale stand meer dan genoeg zuigkracht, want de V10 motor is van zichzelf al krachtig genoeg.

De turbo-stand is echter zo krachtig dat deze het slechts 7 minuten volhoudt. Dit is ook te horen aan het flinke geluid van 82 dB dat de V10 bereikt wanneer de turbostand wordt ingeschakeld. Wanneer gebruik je deze dan wel? Bij flink dikke tapijten, met name wanneer deze hoogpolig zijn.

Zowel voor appartementen als grotere huizen met meerdere verdiepingen is de batterijduur van de Dyson V10 meer dan prima.

Met een draadloze stofzuiger zoals de V10 zit je vast aan de batterijduur. Gelukkig is de batterijduur erg goed. Een minpunt is wel dat de batterij niet te vervangen is. Met de snelle ontwikkelingen op het gebied van oplaadbare accu’s, kijk naar elektrische auto’s en fietsen,

Onderhoud – ervaring met schoonmaken en dagelijks gebruik

Het schoonmaken van de Dyson V10 gaat gemakkelijker dan het oudere V8 model uit 2016. De opvangbak van de V10 is met 0.75 liter toch maar liefst 50% groter. De bak legen? Met de trigger schiet de bak open en je leegt deze bij het afval, zonder zelf met de viezigheid in aanraking te komen.

De stofzuiger voelt door het grotere reservoir ook groter aan, maar qua gewicht is de stofzuiger alles behalve te zwaar. Hij is eenvoudig op te tillen en spinnenwebben in hoge hoeken kosten ook geen spierkracht.

Klaar? Hang de V10 op aan het oplaadstation en binnen 3,5 uur is deze weer volledig opgeladen. Het oplaadstation kan je zelf monteren aan de muur, handig in de kist of als trofee aan de muur (als je echt overtuigd bent door de looks van de V10).

De ingebouwde HEPA filter hoeft niet te worden vervangen. Deze kan simpel onder de kraan worden afgespoeld en schoongemaakt. Let op dat je de filter dan volledig laat drogen, anders kan deze de motor volledig stukmaken.

Alle Dyson V10 steelstofzuigers met elkaar vergeleken

Deze review focust zich op de Dyson V10 Absolute. Het verschil met de andere uitvoeringen zijn de opzetstukken en de kleuren. Elke stofzuiger uit de V10-series maakt gebruikt van dezelfde krachtige motor. De V10-series is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen:

V10 Absolute – geschikt voor alle type vloeren

De Absolute is de beste keuze voor alle vloertypen en soorten stof/haren. Met een opzetstuk voor elk scenario, koop je met de V10 Absolute het meest uitgebreide pakket van de V10-series van Dyson. Wij raden aan om te kiezen voor de V10 Absolute, zo ben je zeker dat je de juiste opzetstukken hebt en deze niet apart online moet vinden en te bestellen.

V10 Animal+ – perfect voor dierenharen

De Animal+ is de beste keuze voor eigenaren van huisdieren die op zoek zijn naar een krachtige steelstofzuiger. Geleverd met opzetstukken die perfect zijn voor het verwijderen van dierenharen uit tapijten, zowel hoog- als laagpolig. In combinatie met de turbostand kan je met de Animal+ zeer grove stukken haar uit het tapijt opzuigen. Kleinere plekken bereiken? Gebruik de V10 Animal+ dan als kruimeldief.

V10 Motorhead – handige combi-borstel

De Motorhead is de beste keuze voor een krachtige steelstofzuiger met een combi-borstel. Zo ben je niet aan het wisselen van opzetstukken tijdens het schoonmaken. Met meerdere standen gebruik je de combi-borstel in combinatie met de turbo-stand op elk type vloer. Onze aanrader als je kiest voor comfort, gemak en een huis dat snel schoon is.

 • V8 motor heeft een accuduur van 20-40 minuten
 • 5 verschillende uitvoeringen met verschillende opzetstukken
 • Flexibel in gebruik: maak trappen, kiertjes en hoge plekken eindelijk goed schoon
 • Beweeg vrij door huis met de lichtgewicht V8
 • Geen stofzuigerzakken meer: leeg het reservoir & you’re done!
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Dyson-V8-Absolute-Pro-Review.jpg

Voor wie op zoek is naar een goede Dyson steelstofzuiger met een scherp prijskaartje, dan is de de V8 een zeer goede keuze. De combinatie van de opzetstukken met de turbo-boost die je kan inschakelen, is de V8 perfect voor tapijt, banken, harde vloeren en zijn dierenharen ook geen enkel probleem. Alle gemakken van een Dyson steelstofzuiger zonder hier de hoofdprijs voor te betalen: de Dyson V8 Absolute. Er zijn veel uitvoeringen beschikbaar voor verschillende type vloeren, maar ook speciaal voor dierenharen.

Enkel omdat Dyson de V8 bestempeld als instapmodel, betekent dit niet dat deze onderdoet voor zijn grote broers, de V10 en V11. De V8 moet ook worden gezien als de budget optie wanneer het aankomt op de Dyson steelstofzuiger serie. Met dat aspect in gedachte presteert de Dyson V8 bijzonder goed en reflecteert de bouwkwaliteit van Dyson in elk opzicht.

Dagelijks gebruik: wendbaar, snel klaar en eenvoudig in onderhoud

Wennen aan de V8 Absolute is niet nodig. De Dyson ligt goed in de hand en voelt niet zwaar aan. Het eerste wat je merkt is de bewegingsvrijheid, zeker als je overstapt van een traditionele stofzuiger. Hoewel de V8 de minst hoge zuigkracht heeft uit de V-series, merk je dit niet op tijdens het schoonmaken. Al het vuil wordt opgezogen en weinig haren en viezigheid blijven aan de kop hangen.

De opzetstukken zijn eenvoudig en snel te monteren aan de basis van de steelstofzuiger. Hier is goed over nagedacht. Zo wissel je snel tussen de mini-turboborstel als je de bank vrij van dierenharen wilt maken. Daarna monteer je de flexibele kierenzuigmond om de spleten in de bank kruimel- en stofvrij te maken. Snel en eenvoudig, precies wat je wilt als je gaat stofzuigen.

Waar Dyson aangeeft 25 tot 40 minuten door te kunnen met een opgeladen batterij, is dit in de praktijk eerder tussen de 20 en 30 minuten. Meer dan genoeg tijd voor het schoonmaken van een appartement of huis met meerdere verdiepingen. Zeker als je beseft dat je enkel stroom verbruikt wanneer je de trekker overhaalt: weer een voordeel over een standaard stofzuiger. Heb je veel de turbo-stand moeten gebruiken voor het stofzuigen van een dik tapijt? Dan gaat de batterij sneller leeg, want dit kost ook meer kracht.

Met een maximaal geluidsniveau van 82 decibel tijdens de turbo-stand maakt de Dyson V8 flink wat geluid. Hier krijg je natuurlijk wel een flinke zuigkracht voor terug. Stofzuigers zijn nooit stil,  maar door het gebruiksgemak ben je een stuk sneller klaar dan met een normale stofzuiger. Oftewel, minder lang last van het geluid!

Dyson heeft goed nagedacht over de stofzuiger zelf, maar ook de opzetstukken hebben ook meer dan genoeg aandacht gekregen. Enkele opzetstukken beschikken over bewegende onderdelen die door de batterij worden aangedreven. Zo haal je het maximale uit de zuigkracht en de borstels voor een extra schoon resultaat.  Tijdens het stofzuigen maak je ook gebruik van de turbo-stand, die ook veel energie slurpt. Perfect voor hoogpolig tapijt, minder voor de batterij.

De V8 heeft geen zakken die vervangen moeten worden. Dit maakt het onderhoud ook erg simpel.

Gemak van de Dyson V8 Absolute Pro

Alle steelstofzuigers van Dyson kenmerken zich vooral door het fantastische gebruiksgemak. De V8 is hier ook gelukkig geen uitzondering op. Comfortabel te vast te houden, een zeer hoge zuigkracht en opzetstukken die het schoonmaken nog makkelijker maken.

Stofzuigen is vooral een flinke klus met een traditionele zakstofzuiger: je zit vast aan de lengte van de stekker, je trekt een flink zwaar apparaat mee en het kost meer kracht en conditie dan de meeste willen toegeven.

De V8 is met slechts 2,54 kilo een lichtgewicht om het huis mee schoon te maken. Je kan vrij door het huis bewegen, want je bent niet gerestricteerd door de lengte van een stekker. Wel zo fijn: geen gedoe met wisselen van stopcontacten omdat je stekker te kort is.

Alle Dyson V8 steelstofzuigers met elkaar vergeleken

De Absolute, de Fluffy+ en Motorhead. De naamgevingen van Dyson zijn niet even duidelijk bij de V8 modellen. Hieronder vergelijken wij alle vijf modellen die Dyson met de V8 motor op de markt heeft gezet. Het verschil in modellen zit enkel in de verschillende opzetstukken.

Dyson V8 Absolute Pro

Geschikt voor elk type vloer. Met de Absolute Pro introduceert Dyson het beste model van de V8-series. De Absolute Pro beschikt over een parketborstel voor houten vloeren, mini-turbo en turbo borstel voor extra zuigkracht. De flexibele kierenzuigmond en het verstelbare up-top opzetstuk maken het nog makkelijker om stoffige plekken te bereiken. Met de Absolute Pro haal je een steelstofzuiger in huis die voor elke schoonmaakklus genoeg is.

Dyson V8 Absolute

Geschikt voor harde vloeren, hoog- en laagpolig tapijt en vloeren van hout. Met de Absolute versie van de V8 haal je alle mogelijke opzetstukken in huis: zo ben je verzekerd van de meest complete versie om jouw huis brandschoon te houden. dankzij de speciale parketborstel.

Dyson V8 Fluffy+

Perfect voor houten en harde vloeren, dierenharen en laagpolig tapijt. De Fluffy+ heeft een speciale zachte zuigmond die krassen voorkomt en in één keer al het vuil opzuigt. Zo ben je ook nog eens sneller klaar met grote oppervlaktes. De mini-turboborstel en de flexibele kierenzuigmond zijn perfect om dagelijks supersnel alle dierenharen op te zuigen. De grote inzetbaarheid zet de Fluffy+ rond dezelfde prijsklasse als de Dyson V8 Absolute en maakt het een van de favoriete V8 modellen.

Dyson V8 Motorhead

Geschikt voor harde vloeren, enkel laagpolig tapijt en vloeren van hout. De V8 Motorhead gebruikt een combiborstel voor meerdere vloertypen en is snel om te toveren naar een kruimeldief met de handige kierenzuigmond. Een van de goedkoopste opties uit de V8-series.

Dyson V8 Parquet

Perfect voor houten vloeren en goed geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Een huis vol met houten vloeren? Kies dan voor de Dyson V8 Parquet. De speciale parketborstel houdt jouw houten vloer krasvrij en brandschoon. De mini-turboborstel is perfect om de steelstofzuiger om te toveren naar een kruimeldief, perfect voor het schoonmaken van dierenharen op de bank.

Met de V8 modellen introduceerde Dyson een steelstofzuiger met veel technische verbeteringen op de V6 en V7. Dyson bracht met de V8 verschillende versies naar buiten. Handig, want zo kies jij een Dyson steelstofzuiger die het best bij jou past. Zo koop je niet een duurder model met onnodige opzetstukken.

Kies de Dyson V8 Absolute Pro als je op zoek bent naar..

Je bent op zoek naar een steelstofzuiger met goede prestaties die je de bewegingsvrijheid geeft om vliegensvlug het hele huis brandschoon te krijgen. Je zoekt flexibiliteit voor verschillende oppervlakten, van hoogpolig tapijt tot je krasloze houten vloer.

 • 20-13 minuten gebruik in combinatie met de Turbomodus
 • Geschikt voor dierenharen met Turbo-modus
 • Geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt
 • Goedkoop: kost minder dan 1/3 van de high-end Dyson V11
 • Actief stofzuigen met de aan/uit knop
 • Blijft automatisch rechtop tijdens het opladen
 • Geen parketborstel en presteert minder op hoogpolig tapijt
 • Geen docking-station, opladen gaat via een stekker
Budget
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Dirt-Devil-D767-1-Steelstofzuiger-Review.jpg

De Dirt Devil Blade DD767-1 is Dirt Devil’s meest verkochte steelstofzuiger. Met een scherpe prijs, ruim onder zelfs het goedkoopste model van Dyson, heeft Dirt Devil een kwalitatief prima steelstofzuiger op de markt gebracht. Met een gemiddelde accuduur van tussen de 20 en 35 minuten is het een goede toevoeging als extra stofzuiger die flexibiliteit, comfort en een goede zuigkracht biedt om het huis weer schoon te krijgen.

De Dirt Devil is niks speciaals qua zuigkracht en accuduur: it just works. Echter is de combinatie met de zeer aantrekkelijke prijs een reden dat het de beste goedkope budget steelstofzuiger is voor kleinere huishoudens en minder langdurige schoonmaak klussen.

Dagelijks gebruik: de zuigkracht en batterijduur

De grootste restricties van een steelstofzuiger waar fabrikanten moeite mee hebben is de zuigkracht en de batterijduur. Logisch, want het vermogen en de batterijduur bepalen voor een groot deel de prestaties. Dirt Devil belooft met de DD767-1 een maximale batterijduur van 35 minuten op de normale zuigstand en 20 minuten in de Turbomodus.

In de praktijk komt de batterijduur dan uit op 25 tot 30 minuten, afhankelijk van de mate dat de Turbostand wordt gebruikt. Voor kleinere huizen tot circa 100m2 is dit genoeg om het hele huis schoon te houden. Voor grotere huizen zal de Dirt Devil DD767-1 tijdens het stofzuigen waarschijnlijk moeten worden opgeladen.

De DD767-1 is eenvoudig te gebruiken. De combiborstel zorgt ervoor dat je niet van opzetstuk hoeft te wisselen bij het stofzuigen van laagpolige tapijten en harde vloeren. Een duidelijk display weergeeft de huidige accu-status en de turbo-modus is eenvoudig te activeren. Met een gewicht van 2,9 kilo is het zeker niet de lichtste steelstofzuiger, maar zal een sessie van 30 minuten voor de meeste eigenaren geen probleem zijn.

Wat vinden we minder aan de D767-1

Het is een zeer mooie steelstofzuiger en voor de prijs is het een zeer goede koop. Het is jammer dat de parkeerstand van de stofzuiger op zichzelf niet werkt. Deze moet toch contact maken met de muur om rechtop de blijven staan.

Ook was het fijn geweest als de Dirt Devil een parketborstel meegeleverd zou krijgen. Doorgaans hebben veel huizen tegenwoordig mooie houten of laminaatvloeren. Een parketborstel is daar echt een uitkomst als het gaat om het voorkomen van krassen. 

Voor wie de parketborstel een gemis vind biedt de grote broer, de DD777-3, een uitkomst. Iets duurder, maar wordt wel geleverd met een parketborstel en extra opzetstukken. Ook een wandhouder, wat een gemis is bij de DD767-1, wordt bij het andere model wel geleverd.

In conclusie is de D767 een goede koop voor de prijs waar deze voor wordt aangeboden. De steelstofzuiger is flexibel te gebruiken en heeft alle voordelen van een steelstofzuiger. De accutijd van de D767 is met 20-35 minuten lang genoeg voor kleinere huizen of als extra stofzuiger in huis, zeker voor de lage prijs. Voor wie meer power wil, moet kijken naar de Dyson V8 of V10.

 • Hoge kwaliteit, goed stofzuigen
 • Accu gaat bovengemiddeld lang mee
 • Met de gemotoriseerde borstel kan je makkelijk dierenharen opzuigen
 • Vrij zwaar, met 3,6 kilo
 • Prijzig, maar is het geld zeker waard
Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Miele Triflex HX1 Cat & Dog Steelstofzuiger

Miele staat voor kwalitatief goede stofzuigers, en dat zien we ook terug in de Miele Triflex HX1 Cat & Dog steelstofzuiger. Het is zeker geen goedkope steelstofzuiger, maar wel een bijzonder goede. Zowel de zuigkwaliteit als accu zijn bovengemiddeld, wat altijd belangrijke aspecten zijn bij een steelstofzuiger. Daarnaast zorgt de gemotoriseerde borstel ervoor dat je makkelijk dierenharen kan opzuigen, en zorgt het HEPA-filter ervoor dat de HX1 ook te gebruiken is voor mensen met allergieën. Kortom, de Miele Triflex HX1 Cat & Dog is een hoogstandje tussen de steelstofzuigers, en de aanzienlijke prijs dan ook zeker waard.

Dagelijks gebruik van de Miele Triflex HX1 Cat & Dog Steelstofzuiger

Bij het dagelijks gebruik van de Miele Triflex HX1 steelstofzuiger zal je vooral de kwaliteit merken. Dit is zowel een positief als een negatief punt: de kwaliteit zorgt ervoor dat je lang en goed kan stofzuigen, maar maakt de steelstofzuiger ook wat zwaarder dan gemiddeld. Wanneer je een huisdier hebt, of juist een stofallergie, is dat het waarschijnlijk wel waard, maar mocht je niet heel goed ter been zijn of wat last van de rug hebben, dan zal je het wel merken als je een half uur met de Miele Triflex in de weer bent geweest. Gelukkig kan je er dan ook voor kiezen om de geïntegreerde kruimeldief te gebruiken, die het werken aanzienlijk lichter maakt.
Aan de andere kant is de Miele Triflex HX1 Cat & Dog wel wat langer dan gemiddeld, wat voor langere mensen wel prettig is, aangezien veel steelstofzuigers net wat aan de korte kant zijn.

Het is verder erg prettig dat de accu van de Miele Triflex HX1 bovengemiddeld lang mee gaat, tot wel een uur als je geen gemotoriseerde borstel aan hebt. Dat betekent dat ook mensen met grotere huizen prima uit de voeten kunnen met de Miele Triflex steelstofzuiger. Verder is het kliksysteem van het reservoir van de Miele erg prettig, zodat je geen vieze handen krijgt bij het legen van de opvangbak. Ook voor mensen met een stofallergie is dit een belangrijk punt, aangezien je hierdoor de bak goed kan legen, zonder dat er allemaal stof omhoog komt.

Technische specificaties van de Miele Triflex HX1 Cat & Dog steelstofzuiger

De Miele Triflex HX1 Cat & Dog steelstofzuiger heeft uiteraard vooral belangrijke eigenschappen voor mensen die moeten stofzuigen in een huis met huisdieren. Daarom zit er een elektrische borstel op de HX1 Cat & Dog, die haren van je hond of kat losklopt, om ze vervolgens makkelijk op te kunnen zuigen. Daarbij heeft de Miele Triflex een uitzonderlijk hoge HEPA 15 classificatie, waardoor zelfs mensen met allergieën kunnen stofzuigen met de Miele, aangezien er bijna geen stof opnieuw uitgestoten wordt. De zuigkwaliteit is verder heel goed, wat ook te verwachten is, al moet je wellicht wel een parketborstel los kopen als je veel parket hebt. Deze hoge kwaliteit en natuurlijk de betrouwbaarheid van Miele heeft wel een nadeel, namelijk dat de steelstofzuiger 3,6 kilo weegt, wat vrij veel is voor een steelstofzuiger. Dit is best jammer, aangezien de accu op de laagste stand (genoeg bij normaal regelmatig stofzuigen) een uur meegaat, en je dus flinke oppervlakten kan stofzuigen. Overigens is dit wel zonder de elektrische borstel, die halveert namelijk de gebruikstijd. Op de hoogste stand, met elektrische borstel, gaat de Miele alsnog ongeveer 15 minuten mee, dus over de gebruiksduur hoef je je geen zorgen te maken. 

Het stofreservoir van de steelstofzuiger heeft een normale inhoud, van 0,5 liter, dus je zal deze waarschijnlijk eerder moeten legen dan dat je de steelstofzuiger weer op moet laden. Qua gebruik is de Miele prettig vanwege de wat langere stand, van in totaal 129 centimeter. Het geproduceerde geluid is met 82 decibel wat lawaaiig om mee te stofzuigen, maar wel heel normaal voor een steelstofzuiger, die maken nou eenmaal wat meer lawaai.

Verschil Triflex Cat & Dog en instapmodel

Het verschil tussen de Triflex HX1 Cat & Dog en het Miele Triflex HX1 instapmodel (grafietgrijs) is vooral dat de Cat & Dog versie een mini-turboborstel heeft, waarmee je extra goed de dierenharen van de bank kan halen. Ook is het uitblaasfilter HEPA-15 gecertificeerd, wat bij het instapmodel niet zo is. Door deze twee toevoegingen is de Cat & Dog versie beter geschikt als je dieren hebt, of een allergie, maar aan de andere kant is dat natuurlijk ook aanzienlijk duurder. De stofzuiger zelf is verder helemaal hetzelfde, dus de extra investering is het meestal alleen waard als je echt op zoek bent naar een speciale stofzuiger voor dierenharen.

Meegeleverde accessoires en zuigmonden

 • Standaard gemotoriseerde zuigmond
 • Meubelzuigmond voor kwetsbare meubels
 • Kierenzuigmond om ook bij alle lastige plekjes te komen, en handig voor het stofzuigen van de auto
 • Mini turboborstel voor het zware werk, ook gemotoriseerd
 • Zachte afstofborstel voor plekken waar je echt alleen op de lichtste stand langs wilt
 • Geïntegreerde kruimeldief

Voor wie is de Miele Triflex HX1 Cat & Dog steelstofzuiger geschikt?

De Miele Triflex HX1 is zoals de naam al zegt vooral een ideale steelstofzuiger voor mensen met huisdieren, omdat de gemotoriseerde borstel (of mini-borstel) alle dierenharen makkelijk losklopt en opzuigt. Het HEPA 15-filter en goede kliksysteem van de opvangbak maken de Triflex ook goed geschikt voor mensen met stof-allergieën. En in het algemeen is de Miele Triflex HX1 Cat & Dog een bijzonder goede steelstofzuiger, en dus een uitstekende keuze voor iedereen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.