Beste stofzuigers met zak

Beste stofzuigers met zak van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 1 maart 2021

Op zoek naar de beste stofzuiger met zak? Stofzuigers met zak zijn vaak krachtiger dan andere modellen en daarom nog steeds een populaire keuze. Al het vuil komt direct in de stofzuigerzak terecht, en deze kan zonder vieze vingers worden weggegooid. Het grootste nadeel van stofzuigers met zakken zijn .. de zakken zelf. Met ons advies koop je gelukkig een stofzuiger met zak die je gebruiksgemak niet in de weg zit!

Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger is het belangrijk om na te gaan hoe je deze gaat inzetten. De opzetstukken spelen dan een belangrijke rol. Voor het opzuigen van dierenharen, met name op meubels en tapijt, kies je voor een turboborstel. Houten vloeren of laminaat in huis? Dan kies je voor een parketborstel.

Beste koop van 2024
Miele Complete C3 PowerLine CatDog Review
Beste stofzuiger voor dierenharen

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

 • De gemotoriseerde turbo-borstel doet wonderen in het verwijderen van dierenharen
 • Zeer goede zuigprestaties op tapijt, vloerkleden en harde vloeren en volledig instelbaar
 • Geen stinkende stofzuiger en nare geurtjes dankzij de ingebouwde AirClean filter
 • Topklasse bouwkwaliteit van Miele - grote actieradius, handige programma’s

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Miele Complete C3 PowerLine CatDog Review

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

De C3 PowerLine Cat&Dog is perfect voor het opzuigen van dierenharen. Deze stofzuiger met zak heeft een hoge zuigkracht en dankzij de gemotoriseerde turbo zuigmond ben je zo van de hardnekkigste dierenharen af.
Miele Complete C3 EcoLine Parquet Review

Miele Complete C3 EcoLine Parquet

Beste stofzuiger met zak voor iedereen met houten vloeren in huis. De zachte parketborstel en hoge zuigprestaties zijn een perfecte combinatie om een krasvrije en branschone vloer te garanderen.
AEG VX6-2-CR-A Review

AEG VX6-2-CR-A

De AEG VX6-2-CR-A is immens populair door de lage prijs, hoge kwaliteit en de handige turboborstel die je niet elders in deze lagere prijsklasse vindt.
Rowenta Silence Force RO7046 Review

Rowenta Silence Force Facelift RO7476

Kies de Silence Force Facelift als je op zoek bent naar de beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking zoals tapijten en vloerkleden. Dankzij de hoge zuigkracht, turbo- en parketborstel is deze Rowenta een echte allrounder.
Review AEG VX8-4-ECO

AEG VX8-4-ECO

Met de AEG VX8-4-ECO kies je een milieubewuste, energiebesparende en vooral erg stille stofzuiger zonder zak. Met slechts 58 dB is de VX8-4-ECO perfect voor jonge, slapende kinderen of huisdieren die harde geluiden liever vermijden.

Let op deze 6 punten als je een nieuwe stofzuiger met zak gaat kopen

Misschien wil je zelf nog verder onderzoek doen en verschillende stofzuigers met zak met elkaar vergelijken. We raden je aan om dan vooral op de 6 onderstaande punten te letten als je een nieuwe stofzuiger koopt.

Schotse herdershond zit naast de Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline SGEF3 stofzuiger zonder zak op een tapijt

1. Zakstofzuiger voor huisdieren

Dierenharen van voornamelijk katten en honden hoopt zich snel op, zeker op tapijt en stoffen meubels. Huisdieren zijn een van de grootste oorzaken van haren en pluis op de grond. Wij raden aan om te kiezen voor een stofzuiger met zak die speciaal geschikt is voor dierenharen.

Stofzuigers die worden geleverd met turboborstel zijn onze favoriet; perfect voor het opzuigen van dierenharen op tapijt en meubels.

Uit onze test kwam de Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog als beste stofzuiger met zak voor dierenharen naar voren. De grote gemotoriseerde turboborstel is perfect voor het verwijderen van dierenharen en de stofzuiger bevindt zich qua zuigkracht in de topklasse.

Beste stofzuigers voor dierenharen

Stofzuiger met zak voor houten vloer

2. Zakstofzuiger voor houten vloeren

Houten vloeren vereisen extra aandacht en zorg. Het mooie uiterlijk van parket en laminaat wil je lang behouden. Het voorkomen van krassen is erg belangrijk bij het kiezen van een nieuwe zakstofzuiger. De beste keuze is het kiezen voor een stofzuiger met parketborstel, deze zijn speciaal ontworpen voor het stofzuigen van houten vloeren.

Een parketborstel beschikt vaak over extra zachte borstelharen om krassen te voorkomen. Ook extra wieltjes aan de onderkant, zodat de borstelmond zelf geen contact kan maken met de houten vloer. Onze favoriete stofzuiger met zak voor houten vloeren is de Miele Complete C3 EcoLine Parquet. De brede en wendbare parketborstel van 30 cm voorkomt krassen op houten en krasgevoelige vloeren. Zeer goede zuigprestaties en presteert dankzij de combi-borstel ook goed op tapijt en vloerkleden.

Beste stofzuigers voor parket en laminaat

Stofzuigers met zak zijn geschikt voor hoogpolig en laagpolig tapijt

3. Laag- en hoogpolig tapijt

De meeste stofzuigers hebben weinig problemen met een vlakke ondergrond, zoals houten vloeren en laminaat. Hier trekt de stofzuigerborstel eenvoudig vacuum op de ondergrond. Voor laag- en hoogpolig tapijt kies je voor een model met meer zuigkracht. Vooral hoogpolig tapijt is de zuigkracht erg belangrijk en gebruik je het liefst een gemotoriseerd turbo-opzetstuk, zeker als je thuis huisdieren hebt rondwandelen.

Beste stofzuigers voor tapijt

Kies een stofzuiger met een lang snoerstekker

4. Lengte van ’t stofzuigersnoer

Een te kort snoer waardoor je -net- niet de keuken helemaal kan stofzuigen? Het laatste waar je op zit te wachten is terug te lopen naar de stofzuiger en de stekker in een ander stopcontact te steken. Bij stofzuigers met zak heb je de keuze van een stekker vanaf 6 meter tot 13 meter. De meeste stofzuigersnoeren zijn tussen de 8 en 10 meter, wat voor de meeste huishouden meer dan genoeg is.

De lengte van het snoer bepaalt in combinatie met de lengte van de telescopische steel wat de actieradius is. De totale radius in meters geeft aan hoe ver je kan reiken met de stofzuiger vanaf het stopcontact.

Beste stofzuigers met lang snoer

Opzetstukken en zuigmonden van een traditionele stofzuiger

5. Opzetstukken voor de zakstofzuiger

Waar zuigkracht een belangrijke rol speelt in de prestaties van de stofzuiger, geldt dit ook voor de opzetstukken. Gemotoriseerde opzetstukken zijn tegenwoordig geen overbodige luxe. Dankzij de roterende onderdelen binnenin het opzetstuk worden dierenharen eenvoudig opgeveegd en opgezogen.

Voor houten vloeren en laminaat is het belangrijk om te kiezen voor een parketborstel. Het voorkomen van krassen op je houten vloer is dan ook prioriteit nummer 1. Voor alle soorten vloeren, van hout tot hoogpolig tapijt, raden we een krachtige stofzuiger aan van Miele. Zo ben je verzekerd dat je achteraf altijd nog borstels kan bijkopen die geschikt zijn voor elk type vloer.

Het gewicht van de stofzuiger

6. Lichtgewicht stofzuiger met zak

Een zware stofzuiger met zak je vermindert je flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Bij een lichtgewicht stofzuiger is dit het tegenovergestelde; je bent mobieler en hebt niet het gevoel een blok graniet met je mee te slepen. Het is belangrijk dat de stofzuiger je niet verhindert tijdens het schoonmaken, maar een zwaardere stofzuiger heeft vaak ook een grotere inhoud van de stofzuigerzak.

Beste lichtgewicht stofzuigers

Beste stofzuigers met zak

 • De gemotoriseerde turbo-borstel doet wonderen in het verwijderen van dierenharen
 • Zeer goede zuigprestaties op tapijt, vloerkleden en harde vloeren en volledig instelbaar
 • Geen stinkende stofzuiger en nare geurtjes dankzij de ingebouwde AirClean filter
 • Topklasse bouwkwaliteit van Miele - grote actieradius, handige programma’s
 • Geen parketborstel voor houten vloeren - wij raden de Miele Parquet SBB 300-3 aan
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/02/Miele-Complete-C3-PowerLine-CatDog-Review.jpg

Zeker voor het opzuigen van dierenharen is een stofzuiger met zak uiterst geschikt. De Miele Complete C3 PowerLine is met de Cat&Dog editie de beste keus voor het opzuigen van dierenharen. De PowerLine serie heeft een zeer hoge zuigkracht en de turbo-zuigmond van Miele is speciaal ontworpen voor het opzuigen van dierenharen. Op zoek naar de beste traditionele stofzuiger voor dierenharen, dan is de C3 PowerLine Cat&Dog onze favoriete keuze.

Speciaal voor het opzuigen van dierenharen dankzij de krachtige turboborstel

De stofzuigers uit de PowerLine serie zijn de krachtigste stofzuigers met zak van Miele. Dierenharen kunnen zich hardnekkig vastklampen aan vloerkleden, meubels en tapijt. De Cat&Dog editie van de C3 PowerLine wordt geleverd met een turbo zuigmond. Deze zuigmond bevat gemotoriseerde, ronddraaiende borstels die eenvoudig dierenharen oppikken. 

De turbo zuigmond komt vooral tot zijn recht wanneer deze wordt ingezet op tapijten en vloerkleden. Het verschil tussen de standaard combi-zuigmond (die ook wordt meegeleverd) en de speciale turbo zuigmond is indrukwekkend. Dierenharen zijn geen enkel probleem voor de turbo borstel. Alleen kleine hoekjes zijn lastig dankzij het formaat van de borstel. Hier zetten we effectief de kierenzuigmond in om de dierenharen alsnog te verwijderen.

Een kleine opmerking: om de prestaties van deze turbo zuigmond zo effectief mogelijk te houden, raden we aan om de zuigmond een keer per maand van vastzittende dierenharen te ontdoen.

Standaard worden nog drie opzetstukken meegeleverd: een meubelzuigmond, kierenzuigmond en een zachte afstofborstel. De meubel- en kierenzuigmond zijn beiden erg handig voor het verwijderen van dierenharen en kruimels in de spleten van banken en stoelen.

Dankzij de ingebouwde AirClean filter worden nare geurtjes van huisdieren ook tegengehouden. Zo gaat de stofzuiger niet stinken en komen er geen nare geurtjes vanaf.

De C3 PowerLine Cat&Dog wordt geleverd met vijf verschillende opzetstukken. Twee zuigmonden voor de vloer en drie kleinere accessoires. De kleinere accessoires worden vooral ingezet bij nauwere kiertjes en randen van de muur en het afstoffen van tafeltjes, kozijnen en bijvoorbeeld het tv-meubel.

Kleine details die de PowerLine C3 Cat&Dog een fijne stofzuiger maken

Over de prestaties van de Cat&Dog editie mag niet worden geklaagd. Deze speciale Cat&Dog Koeling van de motor via de bovenkant – kan zonder problemen op z’n kont worden geplaatst. 

De telescopische stofzuigerstang is erg fijn – perfect voor zowel langere als kortere mensen. Ook is de stang snel te verstellen dankzij het klik-systeem, waardoor je ook niet loopt te frunniken met de stang vastgeklikt krijgen. De drie opzetstukken zijn snel te monteren. Hierdoor loop je niet te aarzelen of je nou wel de moeite gaat nemen om het opzetstuk te gebruiken.

Het is geen lichte stofzuiger met zak, ondanks het gewicht is deze wel goed de trap mee op te krijgen. Dit is vooral te danken aan het stevige handvat aan de voorkant van de stofzuiger. Het gewicht zit ook in de afmetingen van de stofzuiger. De grote afmetingen betekenen ook meer ruimte voor de stofzuigerzak – genoeg voor zakken met een inhoud van 4,5 liter. 

Conclusie: huisdieren in huis, kies voor de Miele PowerLine C3 Cat&Dog

Als je klaar bent met hardnekkige dierenharen en vieze geuren, dan is de C3 Cat&Dog de beste keuze. Waar andere modellen met turbo-borstels vaak even goed werk verrichten met het verzamelen van haren en stof pluizen, is de filter die dierengeurtjes onderdrukt een belangrijke feature. Daarnaast is de bouwkwaliteit van deze Miele uitmuntend en zijn de zuigresultaten zeer goed op alle type vloer.

 • Je zorgt goed voor je houten vloer en voorkomt krassen met de behendige parketborstel
 • Kies altijd de juiste zuigkracht met de zes vooraf ingestelde programma’s
 • Minder gedoe met wisselen van stopcontact - grote actieradius van 12 meter
 • Stofzuigen met een hoog gebruiksgemak - Miele denkt aan de kleine details
 • Extra accessoires en zuigmonden ruim verkrijgbaar online
 • Energievriendelijk met een verbruik van 550W
 • Minder makkelijk de trap op - de C3 Ecoline Parquet is met 7,4 kilo geen lichtgewicht
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/02/Miele-Complete-C3-EcoLine-Parquet-Review.jpg

Een hoge zuigkracht, een super wendbare parketborstel voor extra flexibiliteit en zes verschillende zuigstanden. De Miele Complete C3 EcoLine Parquet is onze favoriete stofzuiger met zak voor houten vloeren dankzij het grote gebruiksgemak. De C3 Ecoline Parquet is de beste een traditionele stevige stofzuiger met zak voor een krasloze, houten vloer en daarnaast ook goede zuigprestaties voor zowel zachte en harde vloeren.

Speciale parketborstel voor houten vloeren

Deze editie van de Miele Complete C3 wordt geleverd met een speciale parketborstel voor houten vloeren. De zachte, lange kunststof haren voorkomt het ontstaan van krassen op houten vloeren. Kenmerkend aan deze parketborstel is de hoge wendbaarheid – super eenvoudig te kantelen en te draaien. Hierdoor manoeuvreer je de stofzuiger eenvoudig rondom meubels en onder de bank. 

De parketborstel presteert qua zuigkracht op houten vloeren beter dan de combi-borstel die standaard bij elke editie van de C3 EcoLine wordt meegeleverd. Het wisselen tussen de opzetstukken is geen grote klus – eerst de houten vloer met de parketborstel, daarna het tapijt met de combi-borstel.

Dagelijks gebruik van de Ecoline Parquet

Miele heeft met deze speciale editie voor houten vloeren een kwalitatief sterke stofzuiger met zak op de markt gezet. Het is duidelijk dat Miele over het gebruiksgemak heeft nagedacht. Het zijn vaak de kleine details die het comfort van een stofzuiger verhogen. 

Zo is de telescopische stofzuigerstang eenvoudig en snel te verstellen. De stang weet klikt zich goed vast, zonder dat je nog naar die -klik- op zoek bent. Ook het monteren van de opzetstukken en verschillende zuigmonden is een snelle klus. Het klik-systeem zorgt er voor dat de gekozen zuigmond goed vast zit gemonteerd aan de stang. 

Ook het afstoffen van de kozijnen of de keukenkastjes is snel gedaan dankzij de standaard reliëfborstel. Je verwijdert eenvoudig de telescopische stang zodat je direct aan de slag kan met de reliëfborstel die aan de bovenkant van de slang zit gemonteerd.

Het snoer van de C3 EcoLine ligt met 8,5 meter op het gemiddelde van alle traditionele stofzuigers. In combinatie met de telescopische stofzuigerbuis heb je hierdoor een grote actieradius van maar liefst 12 meter. Stopcontact in het midden van de woonkamer? Zolang je niet in een klein kasteel woont, is de kans groot dat je niet hoeft te wisselen van stopcontact om de hele woonkamer én de keuken mee te pakken. 

Om de stekker weer terug in de stofzuiger te krijgen heeft Miele gekozen voor een tiptoets die op twee manieren kan worden gebruikt. Met een enkele druk op de stekker-knop wordt deze in een keer naar binnengeschoten. Niet het hele snoer naar binnen? Dan houdt je de knop langer ingedrukt.

Een ander klein detail wat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de wieltjes. Miele heeft ze de naam DynamicDrive zwenkwielen gegeven. Deze kleine, rubberen wielen zijn ontworpen om slijtage te voorkomen en weinig geluid te maken tijdens het rollen. Dat is gelukt – de wieltjes van de C3 EcoLine Parquet storen niet tijdens het schoonmaken, zeker in combinatie met het Silence Mode zuigprogramma.

Zes zuigkrachten voor verschillende doeleinden

Met de C3 EcoLine Parquet probeert Miele het eenvoudiger te maken door zes verschillende zuigkrachten aan te bieden. Je wisselt eenvoudig tussen de verschillende programma’s met je voet – zo loop je geen hernia op terwijl je van zuigkracht veranderd.

 • Standaard modus: stillere & energiebesparende programma
 • Speciaal voor houten vloeren en harde ondergrond
 • Extra zuigkracht voor laagpolig tapijt en vloerkleden
 • Minder zuigkracht voor gordijnen en ander dun textiel
 • Extra zuigkracht voor gestoffeerde meubels zoals banken, stoelen en kussens
 • Minder zuigkracht voor dunnere, kleinere en lichtere vloerkleden of badmatten van stof

Conclusie: houten vloeren, kies dan de C3 EcoLine Parquet

Het is een van onze favoriete stofzuigers, de C3 EcoLine series. Met een maximaal vermogen van slechts 550W verwacht je niet de kracht die deze stofzuiger met zak levert. Een goed zuigresultaat op elk type vloer, maar dankzij de speciale parketborstel presteert de C3 Parquet bijzonder goed op houten vloeren. Handige vooringestelde programma’s en het gebruikscomfort dat je mag verwachten van een Miele – alles behalve een miskoop als je jezelf een trotse eigenaar van houten vloer mag noemen.

 • De AEG VX6 is onze favoriete goedkope stofzuiger met zak
 • HEPA-13 filter voor allergieën en houdt 99,95% van alle stofdeeltjes tegen
 • Geschikt voor harde vloeren, tapijt en vloerkleden
 • Geschikt voor dierenharen (exclusief voor deze prijsklasse)
 • Lichtgewicht van 4,26 kilo
 • Kleinere stofzuigerzak inhoud van 3,5 liter - vaker vervangen
 • Minder zuigkracht dan high-end stofzuigers
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/02/AEG-VX6-2-CR-A-Stofzuiger-Review.jpg

Op zoek naar een stofzuiger met een hoge bouwkwaliteit, een prima zuigkracht en inzetbaar in de meeste huishoudens? Oh, maar je geeft liever geen fortuin uit? Geen zorgen, met de AEG VX6-2-CR-A is onze favoriete en de beste goedkope stofzuiger met zak. De VX6-2-CR-A staat ook bekend als de Animal Edition, waardoor ook hardnekkige stofpluizen op vloerkleden en meubels geen probleem vormen. Een HEPA-13 filter die je niet snel in goedkopere stofzuigers vind maakt de VX6 ook geschikt voor allergieën.

De AEG VX6 is bekroond tot de beste stofzuiger met zak voor een lager budget. Hoewel er zeker goedkopere modellen verkrijgbaar zijn, raden we toch aan om voor de AEG VX6 te kiezen. Je betaalt niet de laagste prijs, maar je koopt een kwalitatief sterke stofzuiger voor een niet al te hoge prijs.

Met prima zuigprestaties op zowel harde vloeren en laagpolige tapijten is de VX6 ook nog eens geschikt voor dierenharen, waardoor je een sterke allround stofzuiger in huis haalt zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

Een goedkopere stofzuiger zonder in te leveren op gebruiksgemak

Prijs heeft altijd invloed op het gebruiksgemak en bouwkwaliteit van een product en bij stofzuigers is dit niet anders. Bij de AEG VX6-CR-A lever je weinig in op het gebied van gebruiksgemak en ook de bouwkwaliteit van deze goedkope stofzuiger is bovengemiddeld te noemen.

De VX6-2-CR-A wordt geleverd met vier opzetstukken. Hierdoor is deze goedkopere AEG geschikt voor zowel harde als zachte vloeren. Je bedient de combi-borstel eenvoudig met het voetstuk – zo wissel je snel tussen het stofzuigen op tapijt en op harde vloeren.

De kierenzuigmond is een standaard bij stofzuigers en is handig voor het bereiken van nauwe plekken. Het speciale opzetstuk voor meubels gebruik je om banken en stoelen snel mee te reinigen. Niet genoeg kracht? Deze gemotoriseerde borstel is perfect voor het verwijderen van dierenharen, zeker op een zachte ondergrond zoals een vloerkleed.

Conclusie: De AEG VX6-CR-A presteert bovengemiddeld goed voor de prijs

Een goedkope stofzuiger met zak die zonder in te leveren op prestaties. De AEG VX6-CR-A is niet de goedkoopste keuze, maar wel de meest verstandige zonder een fortuin uit te geven. Waar andere goedkope stofzuigers met zak minder goed presteren, betaal je bij dit model een kleine meerprijs voor goede zuigkracht, gebruiksgemak en is deze meer dan geschikt voor hardnekkige dierenharen. Een goedkope stofzuiger waar je na de aankoop geen spijt van krijgt.

 • Een stille, maar krachtige stofzuiger die ook nog aardig is voor de energierekening
 • Echte allrounder - parketborstel voor hout en turboborstel voor vloerbedekking
 • De grote stofzuigerzakken van 4,5 liter hoef je minder vaak te vervangen
 • Met de twee turboborstels verwijder je erg eenvoudig dierenharen uit vloerbedekking
 • Met 9,4 kilo is het geen lichtgewicht, maar zijn de stofzuigerzakken met 4,5 liter erg groot
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/02/Rowenta-Silence-Force-RO7476-Review.jpg

De Rowenta Silence Force Facelift is een stofzuiger met zak die perfect is voor tapijt en vloerkleden dankzij de zeer hoge zuigkracht. De Silence Force is een echte allrounder dankzij de speciale gemotoriseerde turboborstel, mini-turboborstel en een parketborstel voor houten vloeren. Ook zeer geschikt voor dierenharen, maar bevat geen koolstof-filter om nare geurtjes te voorkomen. Met 400W is het ook nog eens een zeer energiezuinige stofzuiger.

Het gebruiksgemak van de Rowenta Silence Force is echt top. De stofzuiger rolt met alle zuigmonden eenvoudig over de grond, zonder veel geluid te maken. De stofzuiger zelf maakt met maximaal 66 decibel ook niet te veel herrie – zeker als je niet de maximale zuigkracht gebruikt. 

De zeer hoge zuigkracht is vooral handig tijdens het stofzuigen van vloerbedekking. Dikke tapijten, vloerkleden en matjes maak je eenvoudig schoon met de gemotoriseerde turbo zuigmond. Handig is het schuifje bij het handvat van de stofzuigerstang – hiermee kan je de zuigkracht verminderen zodat je dunne deurmatjes niet worden opgezogen.

De Rowenta wordt niet enkel met een turboborstel zuigmond geleverd, maar ook een kleinere mini turboborstel. Deze tweede is perfect voor het stofzuigen van stoffen meubels, maar is tijdens het gebruik ook goed in te zetten voor hoekjes van tapijten vloerbedekking. Beiden turbo-borstels zijn perfect voor het aanpakken van hardnekkige dierenharen. Dankzij de ronddraaiende haartjes in de borstel worden de ook vastzittende dierenharen opgepikt en komen netjes in de grote stofzuigerzak van 4,5 liter terecht.

Vrij onverwachts wordt er ook een parketborstel meegeleverd voor het stofzuigen van houten vloeren. Deze parketborstel voorkomt contact met de vloer, waardoor er geen lelijke krassen op het hout ontstaan. Ook de parketzuigmond is wendbaar in gebruik, waardoor je makkelijk langs meubels en tafelpoten manoeuvreert.

Een groot pluspunt is het lange snoer van 8,4 meter. In combinatie met de telescopische stofzuigerstang heb je met de Rowenta Silence Force een actieradius van 11 meter. Hierdoor is de kans een stuk groter dat je niet de hele tijd van stopcontact moet wisselen omdat je -net- niet bij dat hoekje kunt met de stofzuiger. 

Wat vinden we minder aan de Silence Force Facelift?

De Silence Force is dus een echte krachtpatser als het aankomt op stoffen vloerbedekking. Toch zijn er enkele punten die we minder vinden. Zo is er geen opbergvak voor de accessoires beschikbaar in de stofzuiger. De meegeleverde combi-borstel is gelukkig geschikt voor elk type vloer, waardoor je niet al te snel naar de opzetstukken zal grijpen. 

Het was fijn geweest om de stofzuiger volledig aan/uit te kunnen zetten via het handvat, maar helaas. De knoppen op de stofzuiger zijn vrij groot, waardoor je niet hoeft te bukken om van programma te wisselen of de stofzuiger aan/uit te zetten – dit doe je eenvoudig met je voet.

Ook is deze Rowenta vrij groot, maar hier krijg je een grote stofzuigerzak met een ruime inhoud van 4,5 liter voor terug. Met een gewicht van bijna 9,4 kilo is het zeker geen lichtgewicht. Het handvat aan de bovenkant van de Silence Force maakt het gelukkig mogelijk om met een klein beetje spierkracht de stofzuiger de trap op te krijgen. 

Conclusie – een krachtige stofzuiger met zak met genoeg zuigkracht voor dikke tapijten

De Rowenta Silence Force Facelift RO7476 is onze favoriete koop voor het stofzuigen van vloerbedekking. In combinatie met alle meegeleverde zuigmonden is het een krachtige allrounder voor elk type vloer. Dankzij de vooraf ingestelde zuigprogramma’s zuig je altijd met de juiste hoeveelheid kracht en beweeg je eenvoudig door het huis. Niet meer stroef stofzuigen, geen dierenharen meer en geen oorverdovend geluid – met een brandschoon huis als resultaat.

 • Met 58 dB maak je zeer weinig geluid in tegenstelling tot andere stofzuigers
 • Prima zuigprestaties op harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt
 • Dankzij de parketborstel maakt de AEG VX8-4-ECO ook geschikt voor houten vloeren
 • Milieubewuste keuze - de hele stofzuiger is vervaardigd uit gerecycled materiaal
 • Grote actieradius van maar liefst 12 meter
 • Een kleinere opvangzak voor 3,5 liter aan stof en viezigheid
 • Het lage geluidsniveau resulteert wel in een minder hoge zuigkracht dan modellen van dezelfde prijsklasse
https://www.stofzuigerpro.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/02/AEG-VX8-4-ECO-Review.jpg

De meeste stofzuigers maken een flinke herrie. Met de AEG VX8-4-ECO kies je een milieubewuste, energiebesparende en vooral erg stille stofzuiger zonder zak. Met slechts 58 dB is de VX8-4-ECO perfect voor jonge, slapende kinderen of huisdieren die harde geluiden liever vermijden. De rubberen wielen zorgen dat de stofzuiger geruisloos door de kamer rolt. 

Dankzij de parketborstel is deze stille stofzuiger ook geschikt voor houten vloeren. De zuigkracht op hoogpolig tapijt is wat minder, maar presteert goed op laagpolige tapijten en vloerkleden. Als een stille stofzuiger belangrijk is, kies dan voor de VX8-4-ECO met een laag geluidsniveau.

De stilste stofzuiger met zak die ook voldoende zuigkracht biedt

AEG weet met de VX9-4-ECO een goede indruk achter te laten. De lastige taak om een stille stofzuiger met genoeg zuigkracht te ontwerpen is goed gelukt. Het is duidelijk dat AEG naar meerdere aspecten heeft gekeken om deze stofzuiger echt stil te maken. Stofzuigers maken niet enkel geluid door het zuigen, het lawaai dat zuigmonden en wieltjes kunnen produceren wordt vaak vergeten.

Aan de onderkant van de VX8-4-ECO zitten vier zwenkwielen gemonteerd. Deze rubberen wielen kunnen los ronddraaien, waardoor je de AEG niet stroef achter je aan sleept. Deze kleine maar stille stofzuiger beweegt dan ook eenvoudig om zijn as heen, waardoor je eenvoudig door de kamer manoeuvreert. Drempels, vloerkleden en het stofzuigersnoer vormen ook geen probleem voor de wielen van de VX8-4-ECO.

Ook de zuigmonden van deze stille stofzuiger maken weinig geluid. De Silent Pro zuigmond van AEG is een combi-borstel en maakt dankzij het aerodynamische ontwerp minder geluid, zonder in te leveren op zuigprestaties. Met deze stille combi-borstel wissel je snel tussen tapijt en harde vloeren. Voor houten vloeren wordt er een aparte parketborstel geleverd voor de VX8-4-ECO. Hierdoor is deze stille stofzuiger met een echte allrounder als het op vloertypen aankomt. 

Erg handig aan de VX8 is dat deze vanaf het handvat te bedienen is. Met een druk op de knop zet je de stofzuiger aan of uit. Via hetzelfde handvat kan je ook de zuigkracht naar aanpassen dankzij de schuifknop. Deze is eenvoudig te bereiken met je duim. Handiger dan je denkt, zeker als je kort wat meer of juist minder kracht nodig hebt. Zo bespaar je uiteindelijk ook meer energie wanneer je de stofzuiger aan het verplaatsen bent. 

Conclusie: een stille, milieubewuste stofzuiger met goede zuigprestaties

Als je op zoek bent naar een stille, traditionele stofzuiger met zak dan is de AEG VX8-4-ECO onze favoriete keuze. Een laag geluidsniveau met goede zuigprestaties op de alle vloertypen – de VX8 weet het waar te maken. Als je niet de meest krachtige stofzuiger nodig hebt voor dikke tapijten en een laag geluidsniveau van hoog belang vind, dan raden wij de VX8-4-ECO van AEG aan.

Oh, niet vergeten: deze milieubewuste stofzuiger bespaart je ook nog eens op de energierekening.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.