Rowenta stofzuigers

Rowenta is een Duits merk (de naam komt van Robert Weintraud) dat sinds 1884 bestaat, en al sinds 1974 stofzuigers maakt. Alhoewel het in Nederland minder bekend is, bestaat het bedrijf dus al langer dan bijvoorbeeld het eveneens Duitse Miele.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Rowenta stofzuiger?

Eigenlijk zijn alle Rowenta stofzuigers zijn goed en betrouwbaar. Daarnaast betaal je ook nooit de hoofdprijs voor een Rowenta stofzuiger, dus echt een miskoop zul je nooit doen.

In het algemeen zijn Rowenta stofzuigers een goede keus als je op zoek bent naar een bovengemiddeld energiezuinige stofzuiger, een stille stofzuiger, of als je niet zoveel geld wil uitgeven als bij bijvoorbeeld een Miele of Philips, maar wel goed zuigresultaat wil.

De enige categorie die misschien wat nadenken vereist zijn de Rowenta steelstofzuigers. Ze bieden over het algemeen een goed zuigresultaat voor een relatief lage prijs, en de meeste mensen die een Rowenta steelstofzuiger kopen zijn er dan ook heel tevreden mee.

Maar bedenk hier wel bij dat de gebruiksduur vaak lager ligt en de steelstofzuigers wat zwaarder zijn dan de concurrenten. Voor sommige mensen kan dat een reden zijn om dan toch wat meer uit te geven voor een steelstofzuiger en een wat langere gebruiksduur te krijgen.

Beste stofzuigers van Rowenta

Rowenta biedt met name voor stille en energiezuinige stofzuigers goede keuzes. Ook de compacte stofzuigers van Rowenta zijn opvallend goed. Er zijn goede Rowenta stofzuigers met zak en zonder zak, en ook de Rowenta steelstofzuigers zijn lang niet slecht, al zijn dat niet altijd de beste die er te vinden zijn.

Stille stofzuiger van Rowenta

Ben je op zoek naar een stille stofzuiger, dan is de Rowenta Silence Force 4A een goede optie, met een geluidsniveau van ongeveer 65 decibel kan je gewoon blijven praten tijdens het stofzuigen. Een bijkomend voordeel is dat de Rowenta Silence Force slechts 400 Watt gebruikt, en dus energiezuinig is.

Ondanks het beperkte energiegebruik en geluidsniveau, zijn de zuigresultaten heel prima. Dit komt mede doordat er veel mondstukken bij de Silence Force geleverd worden. Mocht het resultaat jou iets tegenvallen, controleer dan eens of je de juiste mondstukken per oppervlak gebruikt.

Betaalbare Rowenta stofzuiger

Ben je vooral op zoek naar een kleinere budget stofzuiger, dan is de zakloze Rowenta Compact Power Cyclonic een goed idee. Het is niet de allergoedkoopste stofzuiger die je kan vinden, maar geldt zeker als budgetkeuze voor een kwalitatieve stofzuiger.

Met 5 kilo is de stofzuiger lichtgewicht en compact, en doordat het een zakloze stofzuiger is zijn de gebruikskosten minimaal. Het nadeel is dat de stofzuiger iets meer geluid maakt, maar daar staan goede zuigresultaten tegenover.

De stofzuiger is absoluut goed genoeg als hoofdstofzuiger, maar vanwege de compactheid, beperkte gewicht én budget, is het ook een goede stofzuiger voor erbij, bijvoorbeeld in een vakantiehuisje, op zolder of de garage, of een andere plek waar een extra stofzuiger goed van pas komt.

De mobiele Rowenta Compact Power Home & Car

Een iets duurdere variant hiervan is de Rowenta Compact Power Home & Car, een stofzuiger met zak die speciaal is ontwikkeld voor het stofzuigen van de auto of een vakantieadres.

De stofzuiger is nog wat lichter dan de cycloonstofzuiger, en biedt speciale mondstukken om de auto maximaal schoon te maken. Dat kan normaal nogal een karwei zijn, maar met deze handige mondstukken en het beperkte gewicht wordt dit een fluitje van een cent.

Steelstofzuiger van Rowenta

Verder biedt Rowenta steelstofzuigers aan in verschillende prijsklassen. Deze zijn voor steelstofzuigers vrij goedkoop (worden ook vaak met korting aangeboden), maar voor Rowenta stofzuigers zijn ze wat duurder.

We kunnen de wat duurdere variant Rowenta Air Force 760 het beste aanbevelen. De Air Force 560 wordt over het algemeen ook positief ervaren en is nog wat goedkoper, maar heeft slechts 35 minuten gebruikstijd, wat voor veel mensen te weinig zal zijn.

De Rowenta Air Force 760 daarentegen is 75 minuten achter elkaar te gebruiken, wat vergelijkbaar is met duurdere merken. Het zuigresultaat is goed (zij het relatief iets minder dan de normale Rowenta stofzuigers), 84 decibel is aan de hoge kant qua geluidsniveau, maar voor een steelstofzuiger vrij normaal.

Qua mobiliteit heeft de Air Force een extra flexibel tussenstuk, handig om bijvoorbeeld onder de bank of bed te komen, maar de steelstofzuiger is met 4 kilo wel aan de zware kant. De Air Force 760 is hiermee representatief voor de Rowenta steelstofzuigers: aan de goedkopere kant, betrouwbaar en prima resultaat, maar niet de beste steelstofzuigers die er te vinden zijn.

Betrouwbare stofzuigers van Rowenta

Wat voor stofzuiger je dus ook zoekt, Rowenta biedt voor alle toepassingen een betrouwbare stofzuiger. Ze bieden daarbij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met vrij lage prijzen, waarbij ze uitblinken in efficiënt stofzuigen, door minder lawaai, minder energie en toch goede zuigresultaten. Met name in stille en compacte stofzuigers zijn ze erg sterk.

Hoe lang is de garantie op Rowenta stofzuigers?

Zoals bij de meeste stofzuigermerken is de garantie op Rowenta stofzuigers 2 jaar.

Wat is de prijs-kwaliteitsverhouding bij Rowenta stofzuigers?

Rowenta stofzuigers zijn meestal net wat goedkoper dan de concurrenten, zonder een budgetmerk te zijn. Je krijgt dus meestal veel kwaliteit voor de prijs, maar verwacht geen absolute topstofzuiger.

Zijn er extra zuigmonden voor Rowenta stofzuigers te koop?

Ja, en Rowenta levert meestal ook meer zuigmonden mee dan de meeste concurrenten, om het maximale uit hun vaak zuinigere stofzuigers te kunnen halen.

Is Rowenta een budgetmerk voor stofzuigers?

Nee, Rowenta is zeker geen budgetmerk qua stofzuigers, het zijn allemaal kwalitatieve, betrouwbare stofzuigers met een goed zuigresultaat. Wel zijn de prijzen vaak net wat lager dan de concurrenten, onder meer doordat er vaak een kleinere maar efficiëntere motor gebruikt wordt.

Wat is de beste Rowenta stofzuiger voor mij?

Zoek je een stille stofzuiger, kies dan de Rowenta Silence Force 4A. Ben je vooral op zoek naar een kleine budget stofzuiger, ga dan voor de Rowenta Compact Power Cyclonic. Wil je graag eens een Rowenta steelstofzuiger proberen, ga dan voor de Rowenta Air Force Flex 760 steelstofzuiger.

Voordelen van een Rowenta stofzuiger

Rowenta is een Duits merk (de naam komt van Robert Weintraud) dat sinds 1884 bestaat, en al sinds 1974 stofzuigers maakt. Alhoewel het in Nederland minder bekend is, bestaat het bedrijf dus al langer dan bijvoorbeeld het eveneens Duitse Miele.

Met een primaire focus op prijs-kwaliteit ligt de prijs steevast wat lager, zonder in te leveren op zuigkracht en efficiëntie.

  • Rowenta biedt stofzuigers in elk prijs segment
  • Energiezuinig
  • Gemiddeld een lager geluidsniveau
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Budget, midden en high-end. Rowenta stofzuigers zijn vooral te vinden in het middensegment, met daarnaast nog wat meer aanbod in het goedkopere segment. In het hogere segment bieden ze enkele luxe steelstofzuigers, maar ook de duurste varianten zijn nog altijd betaalbaar.

Ondanks dat de prijzen dus over het algemeen lager liggen dan bij de concurrenten, zijn Rowenta stofzuigers vaak van goede kwaliteit. De levensduur is misschien iets korter dan bij duurdere merken, maar het zuigresultaat is vaak opvallend goed.

Lager energieverbruik. Daarnaast kenmerkt Rowenta zich door stofzuigen met Duitse efficiëntie: de stofzuigers verbruiken gemiddeld minder energie terwijl het zuigresultaat wel altijd goed is. Dit komt met name door slimme vormgeving van de mondstukken.

Minder lawaai. Naast dat Rowenta stofzuigers dus energiezuinig zijn, maken ze ook minder lawaai. We zien dan ook een Rowenta stofzuiger als één van de betere stille stofzuigers. Verder bieden ze in het algemeen mooie lichtgewicht en compacte stofzuigers.

Rowenta staat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Rowenta stofzuigers blinken uit in efficiënt stofzuigen, door minder lawaai, minder energie en toch goede zuigresultaten te behalen. Een perfecte combinatie die zorgt voor een goede stofzuiger voor de meeste consumenten.